Türkiye Yeni Liderini Arıyor Artık sorunları dile getirmekten dilimizde tüy kalmadı desek yeridir. Kelimenin tam anlamıyla tüy kalmadı.

Türkiye Yeni Liderini Arıyor

Artık sorunları dile getirmekten dilimizde tüy kalmadı desek yeridir. Kelimenin tam anlamıyla tüy kalmadı. Ekonomik problemler, işsizlik, iş cinayetleri ve niceleri.. Elbette bu ülkenin temellerini atanlar 2018 Türkiyesi’ni böyle hayal etmemişlerdir. Ancak gerçekler maalesef acı, durum tamda bundan ibaret.

Bir tarafta her şeyi göze alarak, (bakın her şeyi diyorum çünkü bu her şeyin içinde “işini geri istemekte” var “bu ülke daha yaşanılır olsun” demekte. ) bir şeyler yapmaya çalışan, insanlarımızı o kalın yorganın altından kaldırmak isteyenler var.

Diğer tarafta yandaş, birbirlerinin arkalarını yalamaktan utanmayan insanlar var..

Ha birde hiçbir şeyden haberi olmayan, gelen geçen bana vursun ben ne yapabilirim ki diyen insanlar var.

Evet dostlar, yoldaşlar Türkiye’nin yeni bir lidere ihtiyacı var. Bu ağır borç yükünü, işsizliği, haksızlığın önüne geçecek bir lidere ihtiyaç var.

Bu lider sandığın içinden çıkıp “Merhaba ben geldim” demeyecek, o lider biz olacağız biz vatandaşlar olarak bu yükü kaldıracağız. O liderleri yetiştireceğiz her şeye rağmen korkmayan, sorgulayan ve belki de en önemlisi araştıran bireyleri hayata katacağız. Ve o insanlar çocuklarımızın torunlarımızın hayatlarını güzelleştirecek.

Bu cümleleri okuyan siz sıradan halk! Hala neyi bekliyorsunuz? Canınızı almaya geldiklerinde mi isyan edeceksiniz? Kusura bakmayın o zaman zaman çoktan geçmiş olacak, çünkü o zaman geldiğinde sizi savunacak ne bir sendika ne de bir siyasi parti kalmamış olacak. O halde artık sizde kendi evinizde, çay sohbetinde, günlerde neden konuşmuyorsunuz? Ülkenizin avucunuzun içinden kayıp gitmesini mi bekliyorsunuz? Şimdilerde suçu hükümete atmak kolay, hatta özeleştiri de vereyim buradan bu makaleleri yazmakta kolay. Artık konuşma vakti birileri birilerini susturuyor diye siz susmak zorunda değilsiniz. Hani çok dindar bir milletiz ya ondan söylüyorum dinimizde bize bunu emrediyor. Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır diyor Hazreti Ali.

Cümlelerim yanlış anlaşılmasın dostlar çıkacak bu yeni lider ne ana muhalefetden ne de iktidardan çıkacak. Eğer zaten bir lider vasfı olan siyasi olsaydı Türkiye şu anda bu durumu yaşamazdı.

2019’da hükümetinde söylediği gibi zor bir dönem bekliyor yani onların tabiri ile işin aslı ekonomik krizdir. Bu kriz döneminde bir çok siyasi çıkacak “ben yeni liderim”,”peşimden gelin vatandaşlarım” vs. diyecek olanlar çıkacak. Benim bahsettiğim boş vaat verip bizleri peşinden sürükleyen siyasiler değil gerçekten sorumluluğu en iyi şekilde kullanıp zor süreçten aydınlığa ve refaha çıkaracak olan kişi yada kişilerdir. Siz siz olun siyasi kariyerine güzel bir başlangıç yapmak isteyen ve arkası destekli kişilere kanmayın.

Ve artık siz siz olun dostlarım. Annenizin babanızın büyüklerinizin sizlere küçükken söylediği “iyi adam ol” sözüne kulak verin. Ekmeğinizi iktidar veriyor diye haksızlığa sessiz kalmayın ve yine ekmeğinizi muhalefet veriyor diye kırık ağızla boş eleştiriler yapıp maaşınızı ellerinizi kaşıyarak saymayın.

Elinizi vicdanınızın üzerine koyun daha sonra etrafınıza bakın, hala bu yeni Türkiye’den memnunsanız diyecek bir şeyim artık yok. Ama hala biraz utanma duygusu varsa içinizde o zaman artık durmayın harekete geçin.

Siz siz olun, kaderinizi başkalarına çizdirmeyin.