MARDİN / ŞIRNAK-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Şırnak ve Mardin’de kongreye giden SES, yeni yönetimlerini belirledi. Kongrelerde, anadilde sağlık hizmeti talebi öne çıktı.

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) Mardin ve Şırnak şubelerinin yeni yönetimleri, gerçekleştirilen kongrelerle belirlendi.


ANADİLDE SAĞLIK HİZMETİNE VURGU  


SES Mardin Şubesi'nin 10’uncu Olağan Kongresi, KESK binasının konferans salonunda gerçekleştirildi. Kongreye çok sayıda kurum temsilcisi ve sendika üyesi katıldı. Kongre, SES Mardin Şube Eşbaşkanı Özgür Bilek’in yaptığı açılış konuşması ile başladı.


Ardından konuşan Eğitim Sen Mardin Şube Başkanı Mustafa Bozan, bölgede sağlık hizmetlerinin anadilde verilmesinin önemine vurgu yaptı. 21 Şubat Dünya Anadil Günü’ne değinen Bozan, bölgede Kürtçe’ye özen gösterilmesi gerektiğini vurgu yaparak, “Kürtçeyi hayatımızın her alanında var etmeli, hayatımızı Kürtçe sürdürmeliyiz” dedi.


YÖNETİM BELİRLENDİ


Konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporlar okundu. Sonrasında yapılan seçimde Gülnigar Laçin Karataş, Şükran Özel, Elif Sincar, Özgür Bilek, Mücahit Cevheroğlu, Ataman Yavuz ve Ahmet Özen yeni yönetimin asil üyeleri olarak seçildi. Şubenin eşbaşkanlarının daha sonra yapılacak toplantı ile belirleneceği belirtildi.


ÖLDÜRÜLEN SAĞLIK EMEKÇİLERİ UNUTULMADI


SES Şırnak Şubesi'nin 4’üncü Olağan Kongresi ise, Eczacılar Birliği Odası'nda gerçekleşti. Kongreye sendika üyelerinin yanı sıra, İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Farklı tarihlerde yaşamını yitiren sağlık emekçileri için yapılan saygı duruşunun ardından kongre divanı seçildi.


Divan üyelerinden Nizam Kaplan, geçmiş yıllarda uygulanan sokağa çıkma yasakları sırasında öldürülen sağlık emekçilerini andı. Kaplan, “SES olarak Azizlerin, Eyüplerin, Şeyhmusların mücadelesini devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz. Örgütlenme anlamındaki mücadelemizi büyüterek, SES’i daha da büyüterek bu mirasa sahip çıkabiliriz” diye konuştu.


‘SAVAŞA KARŞI DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ’


SES Şube Eşbaşkanı Umut Çimen de, kongrelerini katledilen kadınlara atfettiklerini belirterek, "Savaş bir halk sağlığı sorunudur' dedik. Ortadoğu ve tüm ülkelerde savaş yayılıyor. Bölgede savaşın daha da derinleştiğini görüyoruz. Bu doğrultuda iktidarın da MHP ile birliktelik gerçekleştirerek, savaşı tüm haliyle sürdürdüğünü görüyoruz. İnsanı yaşatmaya ve insan onurunu korumakla görevli meslek örgütleri olarak bu savaşa karşı çıktığımızı ve buna karşı olmayı sürdüreceğimizi beyan ediyoruz” dedi.


Mali ve faaliyet raporlarlarının okunmasının ardından yeni yönetim belirlendi. Umut Çimen, Halime Kara, Fırat Bavli, Hatun Magi, Murat Özbey, Şükri İnanç ve Aydın Şerifoğlu yeni yöneticiler olarak belirlendi.

( Kaynak: MA )
Editör: Haber Merkezi