ANKARA - Gençlik örgütleri, Sincan Cezaevi’nde bulunan SGDF üyelerinin yarın görülecek duruşmasına katılım çağrısında bulundu. 

Ankara’da bulunan gençlik örgütleri, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Okan Danacı, Yücel Yavuz ve Devrim Taylan Eryılmaz'ın yarın Ankara Adliyesi’nde görülecek duruşmasına çağrı yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü’nde yapılan açıklamaya emek ve demokrasi örgütlerinden çok sayıda genç katılırken, “Devrim, Yücel ve Okan’a Özgürlük” pankartı salona asıldı. 

Yeni Demokrat Gençlik okuru Deniz Akbıyık, iktidarın toplumsal mücadeleye ve halka karşı savaş açtığını belirtti. Akbıyık, “SGDF'li dostlarımız geçen yıl düzmece bir dosya ve gayrimeşru mahkemelerle tutuklandı. Arkadaşlarımıza yönelik bu baskı ve yıldırma politikaları tutuklu bulundukları süre boyunca Sincan Cezaevi’nde de devam etti. Devrim ve Yücel ayakta sayım dayatmasını kabul etmediği için kaba dayak, çıplak arama, tecrit, tecavüz tehdidi, keyfi kitap ve mektup kısıtlamaları gibi çeşitli baskılara ve işkencelere maruz bırakıldı” diye konuştu.

‘MEŞRU DAYANAĞI YOKTUR’

Yavuz, Eryılmaz ve Danacı’nın tutuklu bulunduğu dosyanın iddianamesinin, tutuklanmalarından 4 ay sonra hazırlandığını belirten Akbıyık, “Yoldaşlarımızın tutuklanmalarına sebep gösterilen suçlamaları 4 ay sonra öğrenebildik. Biliyoruz ki polis fezlekelerine ve yorumlarına dayanarak oluşturulmuş bu iddianamenin hiçbir meşru dayanağı yoktur” dedi.

ÇAĞRI

Akbıyık, yarın saat 10.00'da görülecek duruşma için Ankara Adliyesi'nde olacaklarını belirterek, katılım çağrısında bulundu.

(MA)

Editör: Haber Merkezi