URFA - Siverek'in Hestiya mahallesinde hafriyat kamyonlarının da kullandığı yolun yapımı gelecek yıla bırakılınca halk, yolu trafiğe kapatarak protesto etti. 

Urfa’nın Siverek ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Akarlı (Hestiya) mahallesinin yolları uzun bir süredir yapılmıyor. Yol yapımı için daha önce AKP’li belediyeye giden mahallelilere, yolun yapılacağı sözü verildi. Dün de Siverek Belediyesi’ne giden mahalleliler, AKP’li Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ile görüştüklerini, yol yapımı için açılan ihalenin iptal edildiğini ve gelecek sene ihaleye açılacağını öğrendiklerini söyledi. Mevcut yol yapımının seneye kalmasına tepki gösteren mahalleliler, sabahın erken saatlerinde 7’den 70’e yolu trafiğe kapatarak, soruna çözüm bulunmasını istedi. 

HAFRİYAT KAMYONLARININ TOZU

Yolun uzun süre kapalı kalmasının ardından bölgeye jandarma sevk edildi. Yapılan görüşmeler üzerine mahalleden 3 kişi Jandarmayla birlikte ilçe kaymakamıyla görüşmeye gitti. Bu gelişme üzerine mahalleli yol kapatma eylemini sonlandırdı. 

Mahalleliler aynı zamanda Siverek Organize Sanayi Bölgesi’nin yapım işleri için malzeme taşıyan hafriyat kamyonlarının yaydığı tozdan rahatsız olduklarını ve nefes almaktan zorlandıklarını belirterek, bu durumun da çözülmesini istiyor.

(MA)

Editör: Haber Merkezi