ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; İlk olarak DSP'nin ziyaret ettiği HDP'ye, Saadet Partisi ve CHP tarafından da ziyaretler gerçekleştirildi. Ziyaretlerde, 'barış' vurgusu öne çıktı.





ARTI GERÇEK'in haberine göre; Siyasi partiler arasında Ramazan Bayramı ziyaretleri sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokratik Sol Parti (DSP) ve Saadet Partisi (SP) heyetleri, HDP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Partide konukları, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve HDP Adana Milletvekili Kemal Pekgöz karşıladı.

İLK OLARAK DSP ZİYARET ETTİ

HDP’yi ilk olarak Genel Başkan Yardımcıları Dilara Tanboğa, Ahmet Hidayet Bektaş ile PM üyesi Metin Oktay’dan oluşan DSP heyeti ziyaret etti. Tanboğa, seçim sürecinin tam olarak atlatılmadığını hatırlatarak, YSK’nin haksızlığını yaşamış bir parti olduklarını ifade etti. Tanboğa, “Ülkenin ortak paydaları olarak bu süreçler hepimizi ilgilendiriyor. Hep olumluyu düşünerek çözüm bulmak söz konusu diğer şekliyle vazgeçmiş oluruz” dedi.

‘BİRLİKTE BU ZULME BİR DERS VERELİM’

Bayramların toplumu kaynaştıran günler olduğunu vurgulayan Hüda Kaya ise, “İnsanların barışması, birbirlerini anlaması, yakınlaşması gereken günlerdir. Egemen kültür tam tersine kini, nefreti empoze etti. Yaradanın tam tersini yapan bir iktidar var ama her nasılsa cennetin vizesini de bunlar veriyor. Din adına böyle yoz bir pratikle karşı karşıyayız. Birlikte bu zulme bir ders verelim ve artık yeter diyeceğiz inşallah” diye konuştu.
CHP: AÇLIK GREVLERİNİN BAYRAM ÖNCESİ SONLANMASI SEVİNDİRİCİ

Daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve Ankara İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Eda Yüksel, HDP Genel Merkezini ziyaret etti. Burada konuşan Yıldırım Kaya, “Açlık grevinde olan arkadaşlarımızın özellikle milletvekili olan arkadaşlarımızın açlık grevini bırakmış olması bayram öncesi topluma önemli bir sevinç verdi. Çünkü bayramları coşkuyla yaşayabilmek için barış içerisinde olmak ve sevgiyle kucaklaşmak gerekiyor” dedi.

‘BARIŞ İÇİN KUCAKLAŞMAK GEREKİYOR’

Sevgi ve adalet duygusunun yitirildiği bir ülkede barışın, özgürlüğün ve demokrasinin olamayacağını bildiklerinin altını çizen Kaya, şöyle devam etti: “Ama umudumuz var. Çünkü insanlar baharın gelişini coşkuyla kutladılar. Şimdi yaz, her ne kadar sıcak ve kavurucu olsa da yazın gelişini de kimsenin engelleme şansı yok. Çünkü biz dört mevsimi 82 milyonla barış içerisinde özgürlük ve demokrasi temelinde yaşayacağız. Umarım 23 Haziran akşamı da başka bir bayramı Türkiye ve barış ve demokrasi güçleri için başka bir bayramın kucaklaşmasını gerçekleştireceğiz.”

CHP’Lİ YEŞİL: HDP'NİN ÖDEDİĞİ BEDELLERİN HERKES FARKINDA

Nihat Yeşil ise, herkesin HDP’nin demokrasi mücadelesinde ödediği bedellerin farkında olduğunu belirterek, “Tarihi direnenler, mücadele verenler yazar” diye konuştu.

Kemal Peköz ise, HDP’nin 23 Haziran seçimlerindeki tutumunun belli olduğunu ve bunun için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

Bayramın barışa, adalete, özgürlüğe yol açmasını dileyen Hüda Kaya ise, “Emeklerimi, mücadelemiz ve ödemeye devam ettiğimiz bedellerimiz bunun için” diye belirtti.

SAADET PARTİSİ’NİN ZİYARETİNDE BARIŞ VURGUSU
HDP’ye Saadet Partisi adına da Milletvekili Cihangir İslam ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez ziyarette bulundu.

Cihangir İslam’ın “Kürtler, Türkler, Lazlar, Çerkesler, Pomaklar, Abazalar, Sünniler, Alevilerin...” şeklinde Türkiye’deki farklılıkları sayarak herkesin bayramını kutlamasına Hüda Kaya, “Teşekkür ederiz, bu iyi dilekleriniz için. Biraz önce bütün farklılıkları sayarak herkesin bayramını kutlamanız bizi çok sevindirdi. HDP Türkiyelileşecek mi diye sorulan bir yerde Türkiye’nin gittikçe HDP’lileştiğini görüyoruz. HDP’nin barış dilinin gittikçe yaygınlaşmasından memnunuz. Bu dil birleştirici bir dildir, bu dil barış ve kardeşlik dilidir” diye karşılık verdi.

Editör: Haber Merkezi