SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERîZ.
Bu infaz yasası Devletin mi yoksa AKP'nin mi?

Malumunuz yakın geçmişimiz de bir süredir gündemde olan ve yasallaşan bir infaz yasası düzenlemesine şahit olduk. Bu yasa ile yaklaşık 90 bin kişinin tahliye ve denetimli serbestlik ile özgürlüğüne kavuşmuş bulunuyor..Gönül isterdi ki daha geniş ve toplumun tamamına uygun bir düzelmenin olmasıydı..Fakat olmadı ..
Daha önce de belirtildiği gibi ve Cumhurbaşkanıda gündemine aldığı "Devletin yalnızca devlete karşı işlediği suçları afedebilir "gibi net ve çok açık söylemleri olmuştu. Şimdi insanın aklına ister istemez sorular geliyor. serbest kalan insanların işledikleri suçların hiç biri veya tamamına yakını devlete karşı değil..Çoğu suçların insanların bir birlerine karşı işledikleri suçlardan kaynaklı olduğunu gördük..insanların birbirlerine karşı işledikleri suçların tarafların onayı olmadan kim affedebilir ki..yine insanın aklına başka sorular geliyor.
o zaman bu devlet affı değil..
ortaya tek bir merci kalıyor oda AKP'dir
başka bir soru geliyor akıllara
AKP eşittir devlet mi ..
Belki çoğu insanların aklına 'evet 'diye gelmiştir..oysaki devletler kalıcı hükümetler geçici ve değişkendir bu gerçekten yola çıkarsak hiç alakasının olmadığını görürüz
fakat başka gerçeklikte var ki oda partili Cumhurbaşkanı ..Tabi ki Cumhurbaşkanı devletin de başkanı ama başka bir soru bu seferde akla geliyor iste .
O karar imzalanırken Devletin cumhurbaşkanı mi yoksa AKP genel başkanımı olarak mı imzaladı.Haliyle sorular uzayıp gidiyor..Fakat önemli olan başka bir olgu da var ki insanların topluma kazandırılması. topluma yararlı, üreten,çevreci, saygılı, kişi hak ve özgürlüğünü esas almış bireyler yetiştirip toplumum yaşam kalitesini, değer yargılarını, aile bağlarını, çocuk haklarını geliştirecek hayata anlam katacak bireylerin topluma kazandırmak sosyal ve hukuk Devletinin ayrı bir sorumluğudur , bu kriterlerdeki tahliyeler ve benzer kriterler noktasında tahliyelere alkış tutuyoruz ...
Ama yine olmadı ..
Yine ofsayda kalındı.
Gene özücu gene dehşet haberler peş peşe gelmeye başladı..Yurdun değişik yerlerin de bir birine benzer ölüm kasp haberleri sosyal medya da en ön sırada yer almaya başladı bile ..Kızını öldüren..Eşini öldüren Anasını boğazlayan babasının emekli maaşı ile uyuşturucu alan hayırlı ve torpilli bireylerin varlığı, içimizde gezmelerine hatta yanı başımızda aynı apartmanda beraber yaşıyor olmamız bile ne mutlu etmiştir bizi.. bir bilseniz ..Size çok teşekür ederiz.
ilk okul da gördüğümüz ve öğrendiğimiz bir şey vardı..hepiniz hatırlarsınız
" hadi bakakım çocuklar çiçek olun "
diyen öğretmenim aklıma geldi.maşallah o çocuklar her biri vekil olmuş mecliste .. birde çiçek olup mutluluk resmi paylaşmışlar..sözün bittiği yerdeyiz..
Toplumun vicdanında mahkum olmuş bir yasanın getirisi de çok olmaz
înfaz yasası ve düzenlemesi hayırlı olsun ...
Editör: Haber Merkezi