Son bir ayda 4 çocuk esrarengiz bir şekilde kayboldu. Şimdiye kadar ikisinin cenazesine ulaşılırken diğer ikisi de hala aranıyor.

Türkiye’de son bir ayda iki kız iki de erkek çocuğu kayboldu. Şimdiye kadar, Eylül Yağlıkara ve Leyla Aydemir’in cenazesine ulaşılırken, Ufuk Tatar ve Yusuf Yılmaz’dan ise henüz haber alınamadı.

EYLÜL BUGÜN TOPRAĞA VERİLDİ

Bursa'da yaşayan İbrahim ve Şerife Yağlıkara çiftçi, yaz tatili için memleketleri Ankara - Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi'ne geldi. Burada, Yağlıkara çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü Eylül, 22 Haziran Cuma günü öğle saatlerinde arkadaşları ile birlikte oyun oynamak için evden çıktı. En son evlerinin yanındaki yolda bisiklet sürerken görülen Eylül geri dönmeyince ailesi, dışarı çıkarak çocuklarını aramaya başladı. Arama çalışmaları sonuç vermeyince, durum jandarmaya bildirildi. İhbar üzerine köye çok sayıda asker, AFAD ekibi ve özel bir ekip sevk edildi. 7 gün boyunca havadan ve karadan sürdürülen aramalara karşın küçük kızın izine rastlanmadı.

Dün akşam köyde çobanlık yapan biri, zanlı Uğur Koçyiğit'i Eylül'ün dibine gömüldüğü direğin yakınlarında gördüğünü söyledi. Bunun üzerine arama çalışmalarına bir süre katılan ve acılı aileye de geçmiş olsun dileklerinde bulunan zanlı Koçyiğit gözaltına alındı. Çelişkili beyanlar nedeniyle "tasarlayarak öldürme" suçundan tutuklandı. Kadavra köpeği Eva, zanlının aracına yoğunlaşınca yapılan kriminal incelmede Eylül'e ait olduğu belirlene kan ve saç örneklerine rastlandı. Ancak iki kez sorgulanmasına rağmen zanlı suçunu itiraf etmedi.

Eylül'ün cansız bedeni de otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Otopsi işlemlerinin ardından Eylül için Uzunbeyli Mahallesi Eski Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.
Eyül'ün cinsel istismara uğrayıp uğramadığı bilinmiyor ancak zanlının cep telefonunda çocuk pornosuna rastlandı.

LEYLA’NIN CANSIZ BEDENİNE 2 HAFTA SONRA ULAŞILDI

Ağrı’da ailesiyle birlikte bayramlaşmak için gittiği dedesinin köyünde kaybolan ve iki haftayı aşkın süredir arama çalışmalarının sürdüğü 3 buçuk yaşındaki Leyla Aydemir'in cansız bedeni Ağrı'nın bugün Bezirhane Köyü'nde bulundu.
Leyla için neredeyse bütün ilçe seferber olmuştu. Leyla’nın ölüm şekline dair henüz bir bulguya ulaşılmadı.

AMANOS DAĞI ETİKLERİNDE KAYBOLAN KONUŞMA ENGELLİ UFUK TATAR

Hatay'ın Hassa ilçesinde amcasıyla kaynaktan içme suyu almaya gittiği Amanos Dağı etiklerinde kaybolan konuşma engelli 6 yaşındaki Ufuk Tatar'ı arama çalışması sürüyor. Gece boyunca drone ve arama kurtarma köpekleriyle arandı ancak bir ize ulaşılamadı.

HAYVANLARINI OTLATMAK İÇİN EVDEN ÇIKAN YUSUF YILMAZ’DAN HABER ALINAMADI

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinin Malabadi Mahallesi’nde dün sabah 05.00’te hayvanlarını otlatmak için evden çıkan 14 yaşındaki Yusuf Yılmaz’dan haber alınamadı. Öğlen saatlerinde kardeşinin yemek götürdüğü Yusuf’un hayvanların olduğu bölgede olmadığı fark edildi. Bunun üzerine harekete geçen köylüler, jandarma ile birlikte bölgede aramalara başladı. Daha sonra bölgeye gelen dalgıç ekipleri, Malabadi sulama kanalının suyunu keserek, aramalara başladı.
Editör: Haber Merkezi