A+A-haberine göre; Teyit.org'tan Ali Osman Arabacı'nın haberine göre, bir kullanıcı tarafından 22 Şubat 2019’da Twitter’da paylaşılan video şimdiye kadar yaklaşık 20 bin kez görüntülendi. Video Facebook’ta İngilizce yayın yapan sayfalar tarafından da paylaşıldı. “What did I just see?” isimli sayfa tarafından paylaşılan video ise yaklaşık 10 milyon görüntülenme aldı.

Ancak videonun gerçek hayatta şiddetli rüzgarda parçalanan bir rüzgar türbinini gösterdiği iddiası doğru değil. Olay gerçekte yaşanmamış. Video, Travis Sattler isimli video sanatçısı tarafından dijital olarak üretilmiş.

Söz konusu videonun ilk olarak Travis Sattler isimli kullanıcı tarafından, “DISATER STRIKES IN BAD AXE” ifadeleriyle 21 Şubat 2019’da Facebook ve Instagram’da paylaşıldığını söylemek mümkün. Sattler’ın bu paylaşımı Instagram’da yaklaşık 450 bin kez de görüntülenmiş.

Video Travis Sattler tarafından internete yüklenmiş


Yine Sattler’ın 26 Şubat 2019’da YouTube’a yüklediği görüntülerin açıklamasında, videonun kendi bilgisayarında Cinema 4D isimli programda üretildiği belirtmiş.

Sattler, Instagram hesabında yer alan biyografisinde kendisini serbest zamanlı 3D sanatçı ve görüntü tasarımcısı olarak tanımlıyor.



Editör: Haber Merkezi