ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Yazar Senarist Ayça Özturan facebook'te mesajla taciz eden kişiyi sosyal medya hesabından ifşa etti

Özturan sosyal medya hesabından taciz eden kişiyi ifşaa ederek tepki gösterdi. Ayrıca Kürtler, Ermeni, Çerkez vb halkların kimliklerine olan bakışınıda net bir şekilde kamuoyunla birkez daha paylaştı. 

Özturan, "Mesajınızı okuyunca şaşkınlık içinde kaldım. Yörük değilim. Avşar’ım. Yani Osmanlı’dan zulüm görüp ferman padişahınsa dağlar bizimdir diyen kısımdı atalarım.

Avşar’ım ama ne fark eder ki? Ben insanım insan. Ermeni’yi de, Kürdü de, Çerkez’i de, Laz’ı da kardeş diye severim.

Irkçılık bir hastalık bunu biliyor olsaydınız bana böyle ucube bir soru sormadınız. En hastalıklı düşünce ile bana mesaj çekip, beni sorgulamazdınız.

Bakın sorunuza yanıtlarımdan biri de; “Hangi ırktan olduğunuz beni ilgilendirmediği için sizi de sayfama almışım” olacak. Hiç bir arkadaşım sayfamda tek tek arkadaşlarımı inceleyip beni sorgulamadı. Örneğin, ‘sayfanda ırkçı biri var, hani hümanist bir insandın?’ demediler.

‘Neden ırkçılığın zehirli bir hastalık olduğunu bile bile sayfanda bu insanlar? Neden böyle insanlarla arkadaşsın? diye sorgulamadılar.

Ben size soruyorum, siz benim arkadaşlarımı mı inceliyorsunuz? Onlar Kürt, onlar Ermeni ve sayfandalar diye mi beni sorguluyorsunuz?

Ben arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Bu sayfada hiç biri haddini aşıp da bana sayfanı inceledim neden ırkçı biriyle arkadaşsın demedi. Hepsi bana kardeş oldu. Her biriyle gurur duyuyorum. Türk, Kürt, Ermeni fark etmeksizin seviyorum. Şu zehirli zihniyetinize karşı onların yerine benim canım yandı. Ben bir barış elçisinin kızıyım ve anladım ki çocuk yaşta babama hasret sizin gibiler yüzünden kalmışım. Benim sayfamda ülkücü siyasetçi arkadaşlarım da var. Sizin gibi hiç biri böyle saygısız bir soru sormadı. Yorumlarda dahi haddini aşacak bir densizlik içinde bulunmadılar. İnsan olup hepimiz kardeşiz diyenedir saygım sevgim. Ben sizi tanımam. Sayfama aldığım ve tüylerimi diken diken eden soruyu soran bu şahıs kim diye baktım. Öğretmenmişsiniz! Kaygıya kapıldım. Aynı ırktan olmadığını düşündüğünüz öğrencilere psikolojik baskı, ayrımcılık ya da eziyet girişiminde bulundunuz mu?

Ayrıca üzerine basa basa sizin bana sorduğunuz sorunun benzerini soruyorum siz niye benim sayfamdasınız? Benim böyle bir zihniyeti sayfamda barındırmam utanç. Siz vatana, millete nesillere zarar düşünceler içindesiniz. Alevi düşmanınız, Kürt düşmanınız, Ermeni, Zaza düşmanınız, niye böyle geçimsizsiniz? Ben sevgi dolu yüreğimle insanlığımın gereğini yapıyorum diyen herkesi çok seviyorum. Kürt, Ermeni, Türk, Zaza, Alevi tüm arkadaşlarımla yani insanlık meziyeti taşıyanlarla ne kadar gurur duyuyorsam, sizin gibi düşünen kindar ve ırkçı zihniyetteki insanlara da zerre kadar saygı duymuyor, sevmiyor ve muhatap olmak istemiyorum. Şu mesajı size yazmak bile gece gündüz nesillere dostluk ve barışı anlatmak için çalışan, öyküler yazan bir insan için zaman kaybı. Yani zaman kaybısınız. Hadi şimdi kibarca çıkın sayfamdan." dedi.

ÖTEKİ TV, 'Gerçeğin içinde, pozitif dilin tam ortasında' şiarıyla her hafta değişik alanlarda, uzmanlarla sorunların çözümünü; konuklarıyla sizlerle birlikte tartışmaya devam edecek. Sizler de henüz abone olmadıysanız #Ötekilerin​ Gündemi ÖTEKİ TV - Youtube kanalına abone olmak için

https://www.youtube.com/channel/UCmKlsa826_a9G30R7r884Xw

linkini tıklayabilirsiniz...

Sizler de kanalımıza abone olabilir ve arkadaşlarınıza önerebilirsiniz!

Dayanışmayla.”

Teşekkürler

Ötekilerin Gündemi

Editör: Haber Merkezi