MUĞLA - "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" şiarıyla Muğla'da bir araya gelen kadınlar, "Söyleyecek sözümüz değiştirecek gücümüz var" diyerek, kararı tanımadıklarını belirtti.

Muğla’da Menteşe Kadın Platformu, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” şiarıyla Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, "Söyleyecek sözümüz değiştirecek gücümüz var" pankartının açıldı.

Platform adına konuşan Tuğçe Arslan, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını eleştirerek, “Sözleşmenin feshedilmesinin hemen ardından sadece bir günde 6 kadın katledildi. Bir kadın boşanmak istediği eşi tarafından yakılmaya çalışıldı, bir kadın eski erkek arkadaşı tarafından kapısının önünde kıskançlık bahane edilerek öldürüldü ve daha nicesi şiddete maruz kaldı, yaşamdan koparıldı” dedi.

'SÖZLEŞME BİZİMDİR, VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Arslan, kadınların yılladır dişi ile tırnağı ile verdiği mücadele sonucunda kazandıkları haklarını ne tek adama ne de ataerkil sisteme bırakmayacakları mesajını verdi. Arslan, "Hayatlarımızı ve haklarımızı elimizden almanıza, bizleri şiddete ve ölüme mahkum etmenize izin vermeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi mor çizgimizdir, sözleşme halen yürürlüktedir. Sözleşmeden çekilme kararını tanımıyoruz. Sözleşme bizimdir, vazgeçmiyoruz” diye seslendi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi