ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Soylu kadınların danslı protestosuna müdahaleyi savundu: Bu grupların dertleri devleti erezyonu uğratmak


T24'un haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kadıköy’de Şili’den dünyaya yayılan  'Las Tesis’ protestosu için toplanan kadınlara müdahaleyi, ““Polisin yüzüne bakıp ‘katil, tecavüzcü’ demek doğru değil. Hiçbir devlet buna müsaade etmez. Bu grupların dertleri ne kadın cinayetleri ne de kadına karşı şiddet. Devleti erozyona uğratmak” sözleri ile savundu.


TIKLAYIN -  Kadıköy'de ‘Las Tesis Türkiye’ için toplanan kadınlara polis müdahalesi

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat bugünkü köşesinde Soylu’ya Kadıköy’deki müdahaleyi sorduğunu yazdı. Soylu Fırat’a, “Polisin yüzüne bakıp ‘katil, tecavüzcü’ demek doğru değil. Hiçbir devlet buna müsaade etmez. Yüzlerce eylem oluyor, insanlar söyleyeceklerini söylüyor. Burada marjinal gruplar vardı. Bu grupların dertleri ne kadın cinayetleri ne de kadına karşı şiddet. Devleti erozyona uğratmak. Oysa bu hepimizin meselesi. Meseleyi marjinalleştirmemek lazım. Buradan meseleyi marjinal hale getirip insanları kutuplaştırmak çok yanlış olur. Çözüm üretecek olan sistemdir, sistem erozyona uğratılmamalı” yanıtını verdi.

TIKLAYIN - Kadıköy'deki 'Las Tesis' performansına polis müdahalesi

Yazının devamı için tıklayın









Editör: Haber Merkezi