ADANA - Adana'da atama bekleyen öğretmenler, kadrolu 60 bin atama için eylem yaparak, sözleşmeli değil kadrolu atama yapılmasını istedi. 

Atanamayan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) açıkladığı 20 bin sözleşmeli öğretmen atama kararı ile ilgili Atatürk Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Atanamayan öğretmenler eyleme atama yapılmadığı her gün eğitimin aldığı yarayı temsilen üzerlerinde yara bantları ve yapamadıkları öğretmenlik yerine alın teri döktükleri işlerin üniformaları ile katılırken, açıklamaya Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen yöneticileri ile Emek Partisi yöneticileri de destek verdi.

Öğretmeler adına basın açıklamasını okuyan Vildan Ataseven, en az 60 bin atama beklediklerini, son yayınlanan Sayıştay raporuna göre 138 bin 33 öğretmen açığının bulunduğunu söyledi.  Kadrolu atama beklentilerini yineleyen Ataseven, “Ücretli öğretmenlik, hem öğretmenlerin branşlarına, hem hayatları boyunca verdikleri emeklere, hem de Türkiye Eğitim Sistemine yapılmış, ivedilikle dönülmesi gereken büyük bir yanlıştır” diye konuştu. 

'ÜCRETLİ, KADROLU AYRIMINA SON VERİN' 

 Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Sezer de, 2020 yılında 20 bin civarında öğretmenin emekli olduğunu belirterek “Bugün alınan 20 bin öğretmen ancak emekli olanların yerine alınmış olabilir. 140 bin açık olması nedeniyle yeni atamaların olması gerekir. 3600 ek gösterge verildiği takdirde emeki olmak isteyen birçok öğretmen arkadaşımız emekli olacak” dedi. Pandemi koşullarında öğretmene olan ihtiyacın her geçen gün arttığını ifade eden Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, “Biz Eğitim Sen olarak MEB’e salgınla mücadelenin bir yolunun da öğretmen atamaları olduğunu söyledik. Bakanlığın açıkladığı 20 bin öğretmen alımı bu yıl emekli olan öğretmen sayısının çok gerisinde. Biz biliyoruz ki Türkiye’de gerçek anlamda öğretmen ihtiyacı 200 binlerin üzerinde. Bu ihtiyacın karşılanması, atama bekleyen genç arkadaşların da bu psikolojik durumdan kurtulmaları gerekiyor. Ücretli, kadrolu öğretmen ayrımına son verin. Öğretmen uzmanlık gerektiren bir iştir, o da kadrolu olur” dedi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi