DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Sur Belediyesi’ne atanan kayyum tarafından Dicle Üniversitesi’nde olup mülkiyeti belediyeye ait olan 14 arsanın ihaleye verilmesi iptal edildi.

Sur Belediyesi’ne atanan kayyım Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi’ndeki mülkiyeti belediyeye ait olan 14 arsayı 44 Milyon 123 bin TL ile ihaleye açmıştı. Yerel seçimler öncesi taşınmazları satılığa çıkaran kayyum Çiftçi, tarım arazi olup imara açıldıktan sonra belediyenin düzenleme ortaklık payından arta kalan ve mülkiyeti belediyeye geçen bu arazileri, toplamda 44 milyon 123 bin TL teklif usulüyle ihaleye açtı. Daha önce özel davetiye üzerine ihaleye giden kayyım atanan belediyelerin, bu kez arsaların satışını kentin birçok noktasına astırdıkları pankart ile duyurmuştu.

TMMOB İDARE MAHKMESİNE TAŞIDI

Günlerdir sivil toplum kurumları, siyasi partiler ve kamuoyu tarafından tepkilere neden oldu. Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu ve Sur Koruma Platformu, Diyarbakır İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma talebiyle başvuruda bulunmuştu.

Edinilen bilgilere göre arsaların teklif usulüyle ihaleye açılmasına başvuru olmadığından dolayı ihale iptal edildi. (Kaynak: MA)

 

 

 

 
Editör: Haber Merkezi