KONYA - Meram'da ırkçı saldırı sonucunda katledilen Dedeoğulları ailesinin yakınları tarafından kurulan taziye evini çok sayıda STÖ ve siyasi parti temsilcisi ziyaret etti.

Konya'nın Meram ilçesine bağlı Hasanköy Mahallesi’nde ırkçı saldırı sonucunda katledilen Karslı Dedeoğulları ailesinin yakınları tarafından Karatay ilçesine bağlı Saraçoğlu Mahallesi’nde kurulan taziyeye bugün de ziyaretler sürdü. İnsan Hakları Derneği (İHD), Türk Tabipler Birliği (TTB), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Bursa ve İstanbul şubeleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Konya İl Örgütü, CHP eski Konya Milletvekili Atilla Kart, Partiya Demokratik a Kurdistan- Bakur (PDK- Bakur), Emek Partisi (EMEP) ve Saadet Partisi (SP) aileyi ziyaret ederek, başsağlığı diledi. 

ÖHD heyeti, aile avukatı ve Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ’la görüşerek, soruşturma hakkında bilgi aldı. İHD ve TİHV heyeti de aile yakınları ve olay gecesi darp edilenlerle görüştü. İHD ve TİHV heyetinin yaptığı görüşmeler sonrasında bir rapor hazırlayacağı öğrenildi. (MA)

Editör: Haber Merkezi