DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Son dönemlerde bazı kişi ya da gruplarca ilçe sokaklarına bilinçli olarak çöp döküldüğü belirtilen Sur Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, buna karşı parkları dolaşarak duyarlılık çağrısı yaptı.
MA'nın haberine göre; Kayyum atanan Sur Belediyesi'nin seçimle, Halkların Demokratik Partisi (HDP) adaylarına geçmesiyle zaman zaman bazı kişi ya da grupların sokaklara bilinçli olarak çöp döktüğü belirtiliyor. Sokakların temiz tutulması için halk çalışması yapan Sur Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, yeni yapılan iki parkı gezerek uyarılarda bulundu.


'TÜM YURTTAŞLAR ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPMALI'


Abdal Dede ve Ziya Gökalp Mahallesi'nde yeni yapılan parklarda incelemelerde bulunan Buluttekin, parkta dinlenmeye gelenlerinin talep ve sorunlarını dinledi. Buluttekin yaptığı incelemelerde sokaklara rastgele atılan çöplerin hastalığa davetiye çıkardığına dikkat çekerek, "Daha temiz bir Sur için kadınlarla birlikte el ele vererek, sağlıklı yaşamın temelini oluşturalım, kadınlarla birlikte mahallelerimizi yönetelim, her kadın mahallesinin başkanıdır. Sur sokaklarında çöpü azaltmanın yöntemi, doğru yere ve saatinde çöpleri belirlenen yerlere bırakalım. Bu konuda tüm yurttaşlarımız üstüne düşen görevi yapmalıdır" diye konuştu.


Buluttekin, yurttaşların sorunlarını dinledikten sonra Melikahmet Mahallesi'nde yapılan yeni park çalışmalarını denetledi. Buluttekin, parkın yapımında çalışanlara mahalle sakinlerinin getirdiği yemeğe de konuk oldu. Çalışanlarla birlikte yemek yiyen Buluttekin, parkın yapımında karşılaşılan sorunları dinledikten sonra, buradan ayrıldı.
Editör: Haber Merkezi