AMED-SUR-Ö-G; Sur’da 850 çocuk tiyatro izledi

Sur Belediyesinin desteği ile Amed Şehir Tiyatrosunda 06.11.2019-10.11.2019 tarihleri arasında düzenlenen tiyatro etkinliğinde Sur İlçesi köyleri ve merkez olmak üzere yaklaşık 850 çocuk tiyatro izledi.



Sur Belediyesinin desteği ile tiyatro izleme fırsatı olmayan Sur’lu çocuklar 5 gün, günde iki seans “Pîrê û Rovî” adlı oyunu izledi. Amed Şehir Tiyatrosunda sergilenen oyunu, köy ve mahalle okullarından servis ile taşınan öğrenciler izledi.
Sur Belediyesi meclis üyeleri tarafından köy ve merkez mahallerde oturan çocuklar, taşıma hizmeti ile oyun oynanan yere taşındı. Köylerden tiyatro izlemeye gelen çocuklar, oyun esnasında keyifli dakikalar yaşayıp zaman zaman oyuna dâhil oldular. Evlerinden alınan çocuklar daha sonra tekrar evlerine bırakıldılar. Etkinliklere katılan her çocuğa, etkinlik sonunda Sur Belediyesi tarafından hazırlanan ve içerisinde oyuncak olan bir çanta da hediye edildi.
Dezavantajlı çocukların tiyatro ile buluşmasının önemine değinene Sur Belediyesi Eşbaşkanı Cemal Özdemir de şunları ifade etti: “Özellikle tiyatro ve buna benzer etkinlikleri izleme şansı bulunmayan çocuklara ulaşmaya çalıştık ve bu etkinlik sayesinde yaklaşık 850 çocuğa ulaşabildik. Buda bizim için oldukça önemli ve keyifli bir çalışma oldu. Bundan sonra da köylerde sosyal ve kültürel yönden çocukların gelişimine katkı sağlamak amacı ile tiyatro, müzik, sinema vb. etkinlilerimizi sürdüreceğiz. Özellikle tiyatro oyununu sergileyen Amed Şehir Tiyatrosu oyuncularına teşekkür ediyoruz”dedi.
Editör: Haber Merkezi