DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Sur Belediyesi Eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir, TGS Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral'ı ziyaret etti.
MA'nın haberine göre; Diyarbakır Sur Belediyesi Eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir, sansürün kaldırılmasının 111'inci yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Eşbaşkanlar, gazeteciler üzerinde devam eden baskılara dikkat çekerek, cezaevlerinde tutulan gazetecilerin serbest bırakılması gerektiği belirtti.


TGS Temsilcisi Oral ise, 24 Temmuz'u, ilkesel olarak cezaevlerinde tek bir gazeteci bile kalmayıncaya dek bayram olarak kutlamama kararlığında olduklarını söyledi. Cezaevlerinde tutuklu bulunan 134 gazeteciyi hatırlatan Oral,  belediyeler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının basın birimlerinde görev yapan arkadaşlarının da esas olarak gazetecilik faaliyeti yaptıklarını, onların sarı basın kartı başta olmak üzere mesleki kazanım ve özlük haklarını korumak için gerekli düzenlemelerin ilgili kurumlar tarafından ivedilikle giderilmesini talep etti.


Eşbaşkanlar da Sur Belediyesi'nde bu konuda yapılabilecek herhangi bir çalışma gereksinimi olması halinde zaman kaybetmeden bunu yapacaklarını söyledi.
Editör: Haber Merkezi