DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Diyarbakır’da 17 kurumun desteği ile 5 gün boyunca sürecek olan Sur Çocuk Festivali başladı. Çocukların yoğun ilgli gösterdiği festivalde resim, teknoloji, boyama, el sanatları, müzik atölyeleri yapıldı, çocuk müzik korosu sahne aldı.


JINNEWS'in haberine göre; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Sur Belediyesi, Diyarbakır Ticaret Odası, Önce Çocuklar Derneği, Lotus Genç Alan Derneği, Çocukça Çocuk Çalışmaları Derneği, Ekoloji Derneği, DSM, Med-Der, Laleş Sanat Evi, Amidar Kültür ve Sanat Topluluğu, ZimZim ve Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği’nin desteklediği “Sur Çocuk Festivali” bugün başladı. Ben u Sen Burçları Parkı’nda startı verilen festivale, Diyarbakır Büyükşehir, Sur ve Yenişehir Belediye eşbaşkanları, Halkarın Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekilleri Remziye Tosun, Semra Güzel ve Salihaya Aydeniz, HDP Diyarbakır İl eşbaşkanları ve il yönetimi, HDP Gençlik Meclisi üyeleri ile çok sayıda çocuk aileleri ile beraber festivale katıldı.


Festivalde bilim-kurgu, teknoloji, hikaye, resim, el sanatları, müzik, oyun, boyama gibi bir çok atölye gerçekleştirildi. Atölyeler ile başlayan festival, Pandomim gösterimi ile devam etti. Etkinlikerin tadını doyasıya çıkaran çocuklar sahneye çıkarak Pandomim gösterisine dahil oldu. Gösterinin ardından ise çocuk erbane ve müzik grubu sahneye çıkarak şarkılar söyledi. Eğlenceli saatler geçiren çocuklar, etkinlik sonrası çevreyi temizledi.



Festival, yarın Cemil Paşa Konağı’nda devam edecek
Editör: Haber Merkezi