DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  Sur ilçesinde Çocuk Her Yerde Derneği’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan derneğin Başkan Yardımcısı Yusuf Damlayıcı, çocukların kendilerini ifade edebilecek bir yaşamın yanı sıra çocukların haklarını öğrenmelerini amaçladıklarını belirtti.

MA'nın haberine göre; Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Çocuk Her Yerde Derneği’nin açılışı gerçekleştirildi.  Açılışa, birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yanı sıra çok sayıda çocuk da katıldı.

Çocuk Her Yerde Derneği'nin açılışı çocukların kestiği kurdele ile yapıldı.

‘ÇOCUK KATILIMINI ARTIRMA ÜZERİNE KURULDU’

Açılış konuşması yapan dernek üyesi Bahar Polat, derneğin kuruluş amacına değinerek, "Derneğimiz, Yaşamın her alanında çocuk katılımını artırma üzerine kuruldu. Bu çalışmaları komisyonlar aracılığıyla yapıyoruz. Ekoloji, kültür-sanat, bilim, çocuk hakları, dil ve sağlık komisyonumuz var. Derneğin çalışmaları Haziran ayından bu yana sokaklarda atölyeler düzenleyerek devam ediyordu" dedi.

'YAŞAMSAL BECERİLERİ AMACIYLA KURULDU'

Polat’tan sonra konuşan Çocuk Her Yerde Derneği'nin Başkan Yardımcısı Yusuf Damlayıcı ise, derneğin büyük zahmetler ve gençlerin emekleriyle inşa edildiğine değindi. Çocukların kendi çalışmaları sonucu derneğin oluştuğunu belirten Damlayıcı, “Sokaklarda, meydanlarda, parklarda çocukların kendilerini ifade ettiği her alanda onların yanında bulunarak onların yaşamsal becerilerini geliştirmek amacıyla kurulan bir sivil toplum kurumuyuz. Biz sanal sınıflar çerçevesinde çalışmalarımızı yürüten ve çocuklarımızın kendilerini ifade edebileceği bir yaşam anlayışını arzu ediyoruz" diye belirtti.

‘DERNEĞİN AMACI ÇOCUK HAKLARINI TANITMAK’

Çocuk Hakları aktivisti 14 yaşındaki Azat Çelik de  dernek bünyesinde müzik, resim, sinema, tiyatro, ekoloji, bilim, felsefe atölyelerinin olduğunu belirterek,  amaçlarının çocuk haklarını tanıtmak ve çocukların bilinç düzeyini tanıtmakla birlikte, çevreyi çocuklar için yaşanılır bir hale getirmek olduğunu söyledi.
Editör: Haber Merkezi