DİYARBAKIRÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Sur Belediyesi kadın meclis üyeleri, Karaçalı Mahallesi’nde "Kadın Yaşam Ormanı" kurarak 390 fidan dikerek kadın katliamlarına dikkat çekti.


Sur Belediyesi Kadın Meclis üyeleri, 25 Kasım Kadın Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Karaçalı (Tilelo) Mahallesi’nde fidan dikme etkinliği düzenledi. Etkinliğe, Sur Belediyesi kadın meclis üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Rosa Kadın Derneği üyeleri katıldı.


Sur Belediye Meclisi tarafından Kadın Yaşam Ormanı adı verilen alana kadınlar, 2019 yılında öldürülen 390 kadına ithafen 390 fidan dikti. Kadınlar, dikilen fidanlara da mor kurdeleler taktı.


'YAŞAMI BİTİREMEZSİNİZ'


Etkinlikte konuşan Sur Belediyesi Meclis Üyesi Ruşen Tayfun, öldürülen kadınlara ithafen yeni fidanlar ve canlar yaratacaklarını belirterek, fidan dikilen alanı koca bir ormana dönüştüreceklerini söyledi. 2019 yılında 390 kadının öldürüldüğünü hatırlatan Tayfun, “Biz de bu rakamları temsilen 390 adet fidan ekeceğiz. Bir kadını öldürerek bir yaşamı bitiremezsiniz. Biz o yaşamı temsilen yeni yeni fidanlar, yeni yeni canlar yaratacağız” dedi


Tayfun, kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi her alanda sürdüreceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi