HABER MERKEZİ- İdlib’de 34 askerin yaşamını yitirdiği saldırının ardından çok sayıda aydın ve sanatçı, “Suriye’den elinizi çekin, askerler evlerine dönsün” başlığıyla imza metni yayınladı.

Suriye’nin İdlib kentinde 34 askerin yaşamını yitirdiği saldırının ardından birçok yazar, akademisyen, gazeteci ve siyasetçi askerlerin Suriye’den geri çekilmesi için çağrı metni yayınladı.

“Suriye’den elinizi çekin, askerler evlerine dönsün” başlığını taşıyan çağrı metin imzaya açılması ardından çok sayıda aydın ve sanatçı çağrıya imza attı.

Metinde şu ifadelere yer verildi: “Biz aşağıda imzası olanlar, ülkemizin bir çıkmazın içine sürüklendiğini, evlatlarımızın başka bir ülkenin topraklarında savaştırılırken can verdiğini, dünya kamuoyu ve halkları nezdinde küçük düşürüldüğümüzü, ülkemizin emperyalizmin maşası, dinci terörün hamisi olarak konumlandırıldığını görüyor ve tüm bu olumsuz gelişmeleri durdurmak için harekete geçmek gerektiğini düşünüyoruz. Gerçekler ortada, durum açıktır. Suriye topraklarındaki askeri varlığımız derhal son bulmalı, askerlerimizin salimen evlerine dönmesi sağlanmalıdır.”

(MA)
Editör: Haber Merkezi