IĞDIR-Yaşları 12 ile 14 olan iki kardeşi sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakan Burhan B. isimli zanlıya, 82 yıl 8 ay 6 gün hapis cezası verildi.

Iğdır Merkez’de 12 ve 14 yaşındaki kardeşlere cinsel istismarda bulanan Burhan B.(54) adlı kişiye, “Çocuğa cinsel istismarda bulunmak”, “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” ve “Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik” suçlarından 82 yıl 8 ay 6 gün hapis cezası verildi. Ocak 2018 tarihinde başlayan ve sistematik bir şekilde devam eden cinsel istismar olayı, 1 Nisan 2018 tarihinde çocuklardan birinin 155’i aramasıyla ortaya çıktı. Çocuk kendisine ve kardeşine sürekli cinsel istismarda bulunduğunu söylediği Burhan B. hakkında şikayetçi oldu. 1 hafta sonra gözaltına alınarak Iğdır Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan zanlı, cezaevine gönderildi.

Sistematik cinsel istismar

24 Temmuz 2018 tarihinde Iğdır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada konuşan 14 yaşındaki çocuk, Burhan B.’nin kendilerini cinsel istismara maruz bıraktığını söyledi. Kardeşi ise, korktukları için maruz kaldıkları duruma ses çıkartamadıklarını kaydetti. Mahkemede konuşan fail Burhat B. ise, cinsel istismarı kabul etmedi. Bu yaşına kadar mahkeme ve karakol yüzü görmediğini söyleyen Burhan B., kendini aklamaya çalışsa da, telefonunda bazı görüntüler olduğunu kabul etti.

82 yıl hapis cezası

Bu gelişmelerin ardından esas hakkındaki mütalaasını sunan savcılık, çocukların ifadelerine itibar edilmesi gerektiğini belirterek, sanığın savunmasının suçtan kurtulma amaçlı olduğunu ve sanığın cezalandırılması gerektiğini ifade etti. Kararını veren mahkeme, Burhan B.’ye, “Çocuğa cinsel istismarda bulunmak”, “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” ve “Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik” suçlarından 82 yıl 8 ay 6 gün hapis cezası verdi.

 




Editör: Haber Merkezi