KARADENİZ-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Fehmi Kiraz, tarım sektörünün geleceğiyle ilgili önemli bir açıklamada bulunarak, çiftçilerin üretimlerine devem etmesini ve köylerini terk etmemesini istedi.



Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla değerlendirmede bulunan Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Fehmi Kiraz, çiftçilerin üretimi sürdürmeleri ve köylerini terk etmemeleri gerektiğini kaydetti. Çiftçilik ve tarımsal üretimin birkaç yıl sonra daha fazla kar getireceğini dile getiren Kiraz, şunları kaydetti: "Çiftçilerimiz üretime devam etsin, köylerini terk etmesin. Çiftçilik ve tarımsal üretim birkaç yıl sonra daha fazla kar getirecek. Gıda, dünyada ve Türkiye'de önemli hale geliyor. Bu üretim de çiftçiler tarafından sağlanıyor. Önümüzdeki dönemde en güzel meslek çiftçilik olacak. Orta vadede çiftçilik ve tarımsal üretim kazançlı ve önemli hale gelecek."

PEK ÇOK ÜRÜNDE REKOLTE İYİ OLACAK

Kiraz, bu yıl mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşen yağışın bütün ürünlerde çiftçinin yüzünü güldürdüğüne işaret ederek, "Pek çok üründe rekolte daha iyi olacak. Patates ve soğanda hasat başladı. Dağlarda eriyen kar da akarsuları dolduruyor. Baraj olmayan yerler susuzluk çekmeyecek. Bundan dolayı pamuk, mısır, soya fasulyesi, şeker pancarı, ayçiçeği gibi endüstri bitkileri ile sebzelerde bolluk yaşanabileceğini düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

( https://www.karadenizekspres.com/)
Editör: Haber Merkezi