BİTLİS-TATVAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; HDP Tatvan İlçe Örgütü, Van, Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasını yaptıkları açıklama ile protesto etti. Açıklamada konuşan  HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı, "AKP  ve MHP siyaseti, ekonomiyi ve halkı pejmürde etti" dedi.




Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tatvan İlçe Örgütü, Van, Mardin ve Diyarbakır büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasını protesto etmek için ilçe binası önünde basın açıklaması yaptı. Geniş güvenlik önlemleri arasında yapılan açıklamaya HDP yöneticileri, üyeleri ve Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı katıldı. Yapılan açıklamada konuşan HDP Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı,  AKP'nin 'ya bitecek ya bitecek' söylemine karşı HDP olarak yaşatma felsefesini benimsediklerini söyledi.

'HDP HEM YAŞATACAK HEM YAŞAYACAK'

AKP'nin yürüttüğü yanlış politikalardan ders çıkarıp bunlardan vazgeçme çağrısında da bulunan Gaydalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ya olacağız ya da öleceğiz' söylemini daha önce Tansu Çileri'n  'ya bitecek ya bitecek' söylemine benzetti. Gaydalı devamla şöyle dedi: " Tansu Çiler'in yürüttüğü savaş politikası kendisini ve partisini bitirdi. Tam da bu noktada HDP'nin 3 yol dediği felsefe ortaya çıkıyor. Bu da 'yaşayacağız ve yaşatacağız' felsefesidir. Demokratik ortak akıl ve yaşam ile hem yaşayacağız hem de yaşatacağız. Bu yapılan haksızlıklara karşı sessiz kalmayacağız. AKP ve MHP siyaseti, ekonomiyi ve halkı pejmürde etti" dedi.


Editör: Haber Merkezi