BİTLİS-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlediği miting ve Newroz kutlamasında bir araya gelen binler, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride son verilmesi talebiyle süren açlık grevi eylemcilerini selamladı. Fuar Alanı'nda düzenlenen ve HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı, HDP'li yönetici ve belediye eşbaşkan adaylarının katıldığı miting ve Newoz kutlamasında binler, hep bir ağızdan “Biji Newroz, Bijî Aşitî” sloganları attı.

KADINLAR RENKLERİYLE GELDİ 


MA'nın haberine göre; Rengarenk kıyafetleriyle kadın ve gençlerin dakikalarca çalınan müzikler eşliğinde halaya durduğu kutlamada, ilk önce HDP ilçe eşbaşkanları Başkanları Burak Ballıoğlu ve Aygun Akdeniz kitleyi selamladı. Selahattin Demirtaş’ın mesajının okunması ardından HDP Tatvan Belediyesi eşbaşkan adayları halkı selamladı.


'BU ATEŞİ SÖNDÜRMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ'


Ardından HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Çelalet Gaydalı, ilçe kaymakamının Newroz ateşinin yakılmasına izin vermemesine tepki göstererek, "Buradan kendilerine sesleniyorum,  Newroz ateşini kimse söndüremez. Newroz ateşimizi söndürmek için gönderdiğiniz TOMA’lar gitsin de halkın mutfağına düşen ateşi söndürsünler. Ülkede işsizlik ve yoksulluk oranları almış başını gidiyor. Bu oranlar seçimlerden sonra daha da artacak” diye konuştu.


'HÜKÜMET 3 MAYMUNU OYNUYOR' 


Leyla Güven öncülüğünde süren açlık grevlerine de değinen Gaydalı, “Leyla Güven ile binlerce kardeşimiz bugün açlık grevinde. Yahu burada talepler çok net. Adaletin sağlanmasını, kendi hukuklarına uymaları isteniyor. Ama hükümet üç maymunu oynuyor” dedi.

Tutuklu Bitlis Belediye eş başkanı Hüseyin Olan Newroz mesajı okundu


Tutuklu Bitlis Belediye eş başkanı Hüseyin Olan Newroz mesajı okundu. Olan

"Kutsal Mezopotamya toprağından kokusunu alan

Esen rüzgarlardan özgürlük şarkısının melodisini çalan

Sellerin hırslarından çığlık olan

Güneşin aydınlığıyla özgür yarınlarına yürüyen...

Değerli yoldaşlarımıza ve tüm halkımıza  MERHABA..

Bugün Newroz, bugün yeni bir gün.

Mazlum halkların zülme, şiddete ve zorbalığa baş kaldırdığı gün.

Demirci Kawa'nın zalim Dehak'a isyan ettiği gün.

İsyan ve Özgürlük ateşinin harlandığı,bedenlerden tutuşturulduğu gün.

Halklarımızın isyan ateşi,Newroz sıcaklığıyla birleşip, zülmün kalelerin yaktığı gün.

Bu ruh ve heyecanla, tüm halkımızın Newroz'unu kutluyorum...

Newroz pîroz be...

Özgür yarınlardan buluşmak üzere"...

dedi.


'KEYFİ KARARLARA KARŞI DURACAĞIZ' 


En son konuşan HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ise, açlık grevi eylemcilerini selamladı. Tecridin insanlık suçu olduğuna işaret eden Beştaş, "Tecrit derhal kaldırılmalıdır. Onun için açlık grevinde olan tüm arkadaşlarımızın talepleri haklıdır ve yerindedir. İmralı’da Sayın Öcalan ve orada bulunan hükümlülere kendi kanunlarını uygulamıyorlar. Onun için İmralı tecridi keyfi bir karardır. Keyfi kararlara karşı durmak hepimizin görevidir” dedi.


“DÜN DE BAŞARDIK BUGÜN DE BAŞARACAĞIZ”


Konuşmasının devamında partilerine yönelik baskılara değinen Beştaş, baskıların geri adım attırmak yerine daha da güçlendirdiğini söyledi. Beştaş, "Peki bizi engelleyebilirler mi? Hayır. Peki, bugün engelleyebilirler mi? Hayır. Biz dün başardık bugün de başaracağız. Biz başaracağız" diye konuştu.


Konuşmalardan sonra Newroz kutlaması Hozan Arhat’ın seslendirdiği parçalar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.
Editör: Haber Merkezi