İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Erk tarafından toplum dışına itilmeye çalışılmasına rağmen inatla hem mesleğini hem de onurunu direnerek korumaya çalışan bir öğretmenin hikâyesini anlatan TEBEŞİR Belgeselin ve söyleşi ilk gösterimi 24 Kasım saat 17:00  cumartesi günü Galatasaray'da yapılacak. 

Mekan, odası sınıfa çevrilmiş bir ev;  karakter,Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile işinden atılmış bir öğretmen.“Bizden korkmamız isteniyor sonra daha çok korkmamız. Korkun istiyorlar, hiçbir şey yapmayın. Esasen istedikleri ise sizi korkutmak.”   

Çıkarılan özel yasayla diploması bir gecede işlevsiz hale gelen Özge, artık “illegal” bir

öğretmendir. Okulu evine, evi okuluna dönüşür.Kendisi gibi işinden atılan arkadaşlarıyla bir meydanda, bir buçuk yıldır oturma eylemi yapıyor. Bu film ise direnişçi arkadaşlarıyla beraber gerçekleştirilir.

HABERİN VİDEOSU















Yönetmen: Özge Astan, Görüntü yönetmeni Koray Kesik, kamera: Aynur Barkın, Kurgu: Deniz Çankaya, çizim Seher Darılmaz, Ses: Burhan Ağbaba, Aynur Barkın 24 Kasım saat 17:00  cumartesi günü Beyoğlu Galatasaray Aynalı geçit meşrutiyet caddesi Avrupa pasajın 2. katı’da yapılacak. 

 





 
Editör: Haber Merkezi