MERSİN - TEMA Vakfı Mersin şubesi, Büyükşehir Belediyesi’nin kıyı şeridi üzerinde bulunan ağaçları keserek, yerine beton yapılmasını protesto etti.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Mersin Şubesi, MHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin çevre düzenlemeleri ile ilgili Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Açıklama da konuşan TEMA Vakfı Mersin İl Temsilcisi Perihan Saydan Pazarbaşı, kaygılarını paylaştı. Belediyecilikte, “Şehrimizi Birlikte Yönetelim” anlayışının hakim olması gerektiğini vurgulayan Pazarbaşı, "Belediyenin Sivil Toplum Örgütleri'nin görüşme taleplerini yanıtsız bırakmasını üzüntü ile karşılıyoruz” dedi.

'MERSİN BETONLAŞTI'

Büyükşehir Belediye başkanın seçim sonrası ''Mersin Yeşile Doyacak'' sloganı ile yola çıktığını anımsatan Pazarbaşı, "Fakat ne yazıktır ki, yeşil alan çalışmaları sadece refüj ve caddelerde sınırlı kalmış, yeşil alan düzenlemesi adı altında yapılan yanlış uygulamalarla mevcut yeşil alan varlığımız zarar görmüştür. Şehrimizin nefes alabildiği alanlardaki 40-50 yıllık ağaçlar kesilmiş ve yerleri betonla kapatılmıştır” diye konuştu. Pazarbaşı, sahil boyunca kilometrelerce uzanan ve halkın yeşille birlikte denizle buluşmasına olanak sağlayan Kültür Parkı'nda sahili işgal ettikleri gerekçesiyle sökülen kafelerin yerine ağaçlar kesilerek yeni beton ve çelik yapılar inşa edildiğini belirtti.

Kamu yararı için kamu hizmeti vermekle görevli belediyelerin, tüm uygulamalarında kamu yararını gözetmesinin esas olduğunu hatırlatan Pazarbaşı, çocuklarının ve gelecek nesillerin geleceği için yeşil alanlara sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.
Editör: Haber Merkezi