HDP isimlerini açıkladığı adayları eş başkanların katılımıyla Diyarbakır'da tanıttı. Tartışmalı Çınar adayının isminin anons edilmemesi dikkat çekti.





 




ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;-HDP'nin aday tanıtım toplantısını yaptığı salona sabah saatlerinde polis baskın düzenlemiş, iki partili gözaltına alınmış, açlık grevindeki Leyla Güven ile ilgili kırlangıçlara el konulmuştu.

İLGİLİ HABER: HDP'YE POLİS BASKINI: KIRLANGIÇLARA EL KONULDU

Polis tanıtımın yapıldığı Ayaz Elegance Konferans Salonu'nun etrafını erken saatlerde bariyelerle kapattı. Programa katılanlar ayrıntılı aramalardan geçirildi, gazetecilerin kalemlerine el konuldu.

İLGİLİ HABER: HDP'NİN SEÇİM MÜZİĞİ BELLİ OLDU

Salonun girişine Kürtçe, Türkçe, Ermenice, Zazaki ve Süryanice 'hoşgeldiniz' yazısının yer aldığı pankartlar ile “Ya Mé Ye (Bizimdir)” yazılı pankartlar asıldı.

Toplantı HDP'nin 31 Mart'ta kullanacağı seçim müziğinin tanıtılmasıyla başladı.

Daha sonra söz alan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, açlık grevini sürdüren Leyla Güven’e değinerek, "Talebi talebimizdir" dedi. Buldan sözlerini şöyle sürdürdü: Seçmenleri silip, onların yerine hayali seçmenleri getirip, kendilerine göre kazanmanın yollarını arıyorlar. Ama şunu bilsinler ki Kürt halkı onlara geçit vermeyecek. Sizler sandıkları uzaya da Saray’a da taşısanız, halkımız iradesine ve oyuna sahip çıkacaktır.



HDP olarak belirlemiş olduğumuz eşbaşkan adaylarımızı, ittifaklarımızın kendilerinin belirlemiş olduğu adayları halkımıza emanet ediyor, onlarla birlikte bu sürecin üstesinden geleceğimizi bir kez daha ifade ediyorum. Kazanan biz olacağız.

TEMELLİ: SEÇİMLERİN KADERİNİ HDP BELİRLEYECEK

Toplantı Eş Başkan Sezai Temelli'nin konuşmasıyla devam etti. HDP'nin batıda da kilit parti konumunda olduğuna dikkat çeken Temelli, "Her yerde ittifaklar başa baş. Bu seçimlerin kaderini belirleyecek olan parti HDP’dir. Halkımız bu tarihi süreçte rolünü her yerde oynayacak, AKP-MHP ittifakına, faşizme büyük bir darbe vuracaktır" dedi.

BİZ BAŞARILI OLDUKÇA ROJAVA'DAKİ TEHDİTLERİNDEN VAZGEÇECEKLER

Temelli şöyle konuştu: Mınbiç’te, Rojava’da, Suriye’de ve Ortadoğu’da barışın savunulması, buradan, 31 Mart seçimlerindeki başarımızdan geçiyor. Biz Amed’de, Şırnak’ta, Ağrı’da, İstanbul’da, Mersin’de başarılı oldukça, AKP-MHP ittifakı, Rojava’daki tehditlerinden vazgeçmek zorunda olacak.

TARTIŞMALI ADAYIN İSMİ ANONS EDİLMEDİ

Konuşmaların ardından adaylar sahneye çağırılarak tek tek tanıtıldı. Tartışma konusu olan Diyarbakır'ın Çınar ilçesi adayı Ozan Kardaş'ın isminin anons edilmemesi dikkat çekti. Eski sosyal medya paylaşımları nedeniyle tepki gösterilen Kardaş'ın salonda olmadığı görüldü.(kaynak Artı gerçek)

Editör: Haber Merkezi