İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Partisinin Beyaz Tülbentli anneler için verdiği iftar yemeğinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İmralı görüşmeleri için “Önemli bir adım atıldı ama yeterli değil” dedi. Temelli, İstanbul seçimleri için de “Öncelik sandığa gitmek” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri döneminde cezaevlerinin önünde “Nöbet Eylemi” gerçekleştiren Beyaz Tülbentli annelerle Okmeydanı'nda düzenledikleri iftar yemeğinde bir araya geldi. Anneler iftarı, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlarıyla birlikte açtı.


MÜCADELEYE DEVAM 


İftar öncesi sık sık “Bijî berxwedana zindana” sloganının atıldığı programda konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, eylemlerin sonucu olarak mutlak tecridin kırıldığını ancak tecridin tamamen kalkmadığının altını çizdi. Mücadelenin bundan sonra da devam edeceğini vurgulayan Demir, açlık grevi eylemlerinin sürdüğü günlerde çeşitli cezaevlerinde yaşamlarına son veren tutuklulara minnet borçlu olduklarını belirtti.


‘BİRLEŞTİK TECRİDİ KIRDIK’


Demir’in ardından Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde açlık grevi eylemcisi olan Newroz Bozkurt’un annesi Sultan Bozkurt söz aldı. Bozkurt, açlık grevi eylemlerinin haklı talepler doğrultusunda başladığını ve bundan sonra da bu taleplerin takipçisi olunması gerektiğini belirtti. Bozkurt, “Tecridi kırmak için direndik. Çünkü biz annelerde korku ve yasak yoktur. Gebze Cezaevi önünde 6 anneyle başladık. ‘Biz cezaevi önlerinde oturursak tecrit kırılır’ dedik, 6 kişi oturduk ama binlerce olduk. 47 gün baskılara rağmen oturduk. Biz bu gücü çocuklarımızdan aldık. Annelerle birleştik tecridi kırdık. Kadınlar isterse süreci değiştirir” dedi.


‘ÇOK ANLAMLI BİR MÜCADELEYDİ’


Daha sonra iftara katılanlara seslenen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerinin devam ettiği günlerde kendilerini yalnız bırakmayan tüm yurttaşlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Bu mücadele devam edecek” dedi. Temelli, “Önemli bir adım atıldı ama bu yeterli değil, tüm yoldaşlarımızla beraber demokrasi mücadelemizi büyütmeye ihtiyacımız var. Yemek pişirmeye bile utandığımız günleri geride bıraktık, çok büyük ve çok anlamlı bir mücadeleydi. Türkiye demokrasi tarihine büyük bir iz bıraktı, ilerleyen günlerde göreceksiniz hem Ortadoğu’da hem de Türkiye’de yankısını bulacaktır” diye belirtti.


ÖNCELİK SANDIĞA GİTMEK


Ramazan Bayramı’nın Ortadoğu halklarına barış ve huzur getirmesini dileyen Temelli, “Tecridin kırılması barış için önemli bir adımdı. Barış ve demokrasinin sesi, Sayın Öcalan’ın sesi yine halklarla buluştu. Sayın Öcalan, demokratik müzakere ve demokratik siyaset için önemli mesajlar verdi” diye konuştu.


23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimlerine dikkat çeken Temelli, sandıktan çıkacak sonuçtan çok sandığa gitmenin ve sonrasının demokratik siyaset için daha önemli olduğunu vurgulayarak, “HDP, tüm ezilenlerin, tüm mazlumların sesi olmaya devam edecek” dedi. ( Kaynak: MA )
Editör: Haber Merkezi