Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), 66.ı kuruluş yıldönümünde yazılı açıklama yayımladı. Basına yönelik gelişen iktidar baskısına dikkat çekilen açıklamada, medya sektöründe işsizliğin bu politikalar nedeniyle yüzde 30’a çıktığı belirtildi.

İşsizlik yüzde 30’da

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İktidarın gazeteciliğe, gazetecilere ve gazetecilerin öz-örgütüne yönelik sistematik saldırıları 10 yılı aşkın süredir devam ediyor. Bu kapsamlı operasyonla yüzlerce medya çalışanı cezaevlerine atıldı, maaşlar yoksulluk sınırının altına itildi, sektörde işsizlik yüzde 30’a çıktı, 10 yılda 10 bin işsiz gazeteci yaratıldı ve nihayet medyanın yüzde 90’ı tek adamın emrine sunuldu. Halkın haber alma hakkına, yayıncılığın kamusal sorumluluğuna, çok sesliliğe düşman bu anlayışa karşı mücadele -bedeli ne olursa olsun- örgütlenecek ve büyütülecektir.”

144 gazeteci tutuklu

Türkiye’de 144 medya çalışanın cezaevlerinde tutulduğuna dikkat çekilen açıklama şöyle devam etti: “Hırsızların, katillerin, suç örgütü elebaşlarının serbest dolaştığı ülkemizde gazeteciler yazdıkları nedeniyle müebbet hapis cezaları alıyor. Kimsenin şüphesi olmasın ki, bu hukuksuzluğa son verilecek, medya üzerindeki abluka dağıtılacak ve tüm meslektaşlarımız eninde sonunda özgürlüklerine kavuşacaktır. Bütün bu olumsuz koşullar altında gazeteciler ve gazetecilik için mücadeleye devam eden sendikamız, ne mutlu ki büyümekte, güçlenmektedir. Artan üye sayısı, örgütlediği işyerleri ve imzaladığı yeni toplu iş sözleşmeleri ile ayağa kalkan TGS, sebat ile hedeflerine ulaşacak, sektörde orman kanunu yerine insanca çalışma düzenini tesis edecektir. Gücümüz dayanışmadan gelir ve karanlığı dağıtacak olan birliğimizdir.Gazeteciler ve gazetecilik için mücadeleye!”
Editör: Haber Merkezi