DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Kapısı kırılarak gözaltına alınan Tiyatro Oyuncu Vural Tantekin'in, 7 yıl önce soğuk algınlığı için aldığı ilaca ait kutunun bir mağarada bulunması nedeniyle gözaltına alındığı ortaya çıktı.


MA'nın haberine göre; Diyarbakır'da yaşayan Tiyatro Oyuncusu Vural Tantekin, 19 Şubat günü Yenişehir ilçesi Aziziye Mahallesi Toplu Konut Sitesi'nde bulunan ve kapısı kırılarak girilen evinde polislerce gözaltına alınıp, ifadesi alınması sonrası ertesi gün serbest bırakılmıştı. Oyuncu Tantekin'in, Hani ilçesindeki bir mağarada bulunan bir ilaç kutusu doğrultusunda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan bir soruşturma kapsamında "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.


Kentin Hani ilçesinde yürütülen bir operasyon sırasında, polis ve askerlerin girdikleri bir mağarada buldukları bir ilaç kutusundaki barkot numarası üzerinden yapılan araştırmada ilacın oyuncu Tantekin tarafından alındığının tespit edilmesiyle, oyuncu gözaltına alındı.


2013 yılında geçirdiği soğuk algınlığı rahatsızlığı nedeniyle eczaneden aldığı “Nurofen” adlı bir ilaca ait kutu nedeniyle gözaltına alınan Tantekin, gözaltına alınmasına gerekçe yapılan ilacın eczanelerde reçetesiz alınabildiğini belirterek, yaşadıkları şöyle anlattı: "19 Şubat günü sabah saatlerinde polis kapıyı kırarak içeri girdi. 2 çocuğum evdeydi. Yere yatırdılar bizi. Evi dağıtmadılar, hiçbir şey almadılar evden. Adıma ilaç yakalandığını söylediler. Terörle Mücadele (TEM) Şubesine götürdüler. 2013'te 5 liralık bir ilaç almıştı. ‘Nurofen’ denilen bir soğuk algınlığı ilacı. Komşundan bile alabiliyorsun. 2013'te onu yazdırmışım gribal enfeksiyon ilacı. Bu aldığın ilaç 2019 yılında Hani’de bir operasyonda ele geçirilmiş. 'Sen onu neden göndermişsin ya da sen mi gönderdin?' diye sordular. Barkod numarasından benim yazdırdığımı tespit etmişler. ‘Nerden bileyim nasıl gittiğini’ dedim. Gribal enfeksiyon ilacıdır, iki günde iyileşiyorsun sonra ilacı çöpe atıyorsun. 4-5 sene önce tarihi geçmiş bir torba ilacı Ana Çocuk Sağlığı Merkezi’ne vermiştim. Onlar da 'kimyasal atık aracına atıp imha ediyoruz' diye belirttiler. Nerden bileyim, ilacı hatırlamıyorum. Reçetesiz bile alabiliyorsun."


Gözaltına alınma gerekçesine ifadesini alan polisin bile güldüğünü paylaşan Tantekin, “Böyle bir şeyin olması mantık dışı. 6-7 yıl önce aldığım basit bir ilaçtan dolayı gözaltına alındım. Hatırlamıyorum bile. Hastalanıp gidip alarak kullanıp atmışımdır ya da tarihi geçmiştir atmışımdır” diye konuştu.


Evinin kapısı kırılarak gözaltına alınmasının çocuklarını çok korktuğunu ifade eden oyuncu, küçük kızının yaşadığı korku ile halen banyoya dişini fırçalamaya bile gidemediğini belirtti.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım Cumali Atilla'nın atanmasıyla belediye bünyesinde faaliyet yürüten Şehir Tiyatrosu'ndan görevine son verilen ve şimdi açtığı köfteci dükkanıyla yaşamını sürdüren Tantekin, evine baskın yapılmadan ve kapıları kırılmadan ifadeye çağrılması durumunda ifadeye gidebileceğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi