HABER MERKEZİ - Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya, sosyal medyada aralarında AKP'li Belediye başkan yardımcılarının da olduğu yaklaşık 30 kişinin 14 yaşındaki bir çocuğa tecavüz ettiğini, dosyanın savcısının Mardin'e sürgün edildiğini öne sürdü. 

Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya, sosyal medyada AKP’li Tokat Belediye Başkan yardımcılarının da olduğu yaklaşık 30 kişinin 14 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz ettiğini iddia etti. Tokatspor'un resmi instagram sayfasından 32 dakikayı aşan bir canlı yayın gerçekleştirerek yaptığı açıklamalarda, kız çocuğunun  şikayetini geri çekmeye zorlandığını, soruşturmayı yürüten savcının ise, Mardin'e sürüldüğünü belirtti. 

Birçok isimden bahseden ve aralarındaki ihale ilişkileri ile çeşitli devlet kurumlarında yaptıkları vurgunlara değinen Ufuk Akçekaya, 150 milyon TL değerinde bir rantı dile getirdi. 

Akçekaya'nın açıklamalarında tecavüz olayının 2018 yılında gerçekleştiği belirtilirken, söz konusu savcının ismine değinmedi. Ancak HSK kayıtlarına göre 2018 yıllarında Tokat'ta görev yapıp, daha sonra Mardin'e tayin edilen tek bir savcı bulunuyor. Kayıtlara daha önce Tokat'ta Başsavcı olan ve şu an Mardin Cumhuriyet Başsavcısı olan A.T. Haziran 2020'deki HSK Kararnamesi ile Mardin'e atandı. 

(Kaynak-MA)

Editör: Haber Merkezi