SURİYE- ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Suriye'de IŞİD'e karşı yürütülen son operasyonun da zaferle sonuçlanmasının ardından ABD Başkanı Trump, Suriye Demokratik Güçleri, Koalisyon ve Irak güçleri için kutlama mesajı yayınladı.



Artı Gerçek'in haberine göre; ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD'i Suriye topraklarından tamamen temizleyen ve zafer ilan eden Suriye Demokratik Güçleri (QSD) ile onlara destek veren Uluslararası Koalisyonu ve Irak güvenlik güçlerini kutladı.

QSD, bugün IŞİD'in Suriye'de tutunduğu son toprak parçası olan Baxoz'un da tamamen kurtarıldığını açıklamıştı. IŞİD'e karşı Baxoz'da yaklaşık bir aydır operasyon yürütülüyordu.

ABD'nin dünyanın neresinde olursa olsun IŞİD'le ve radikal islamcılıkla mücadelesinin süreceğini vurgulayan Trump, mesajında şunları söyledi:

“IŞİD’e karşı Uluslararası Koalisyon Güçleri’ndeki müttefiklerimizle birlikte ki bunun içinde Irak emniyet güçleri ve Demokratik Suriye Güçleri de var, IŞİD hilafeti kontrolündeki bütün bölgelerde yüzde yüz kontrol sağlanmıştır. İki yıl öncesine kadar IŞİD, Irak ve Suriye’de geniş bir bölgede hüküm sürüyordu. Yaklaşık 20 bin mil genişliğinde bir bölgeyi IŞİD mensuplarından temizledik ve milyonlarca insanı hilafetin elinden kurtardık. IŞİD’in elindeki bölgeleri kaybetmesi yalan üzerine kurulan hikâyelerin gerçek dışı olduğunun bir ispatıdır. Kafa kesme, çocuk istismarı ve cinsel taciz, çocuk ve kadın öldürme gibi bir takım vahşice eylem gerçekleştirdiler. Buradan IŞİD’in propagandalarına inanan gençlere sesleniyorum onlara katılırsanız ölürsünüz. Bu yolu seçeceğinize huzur içinde yaşayacağınız bir hayatı düşünün. Korkaklar bir kez daha ortaya çıkabilirler, ama bütün güçlerini kaybettiler ve yenildiler. Bizler IŞİD’le mücadelede her zaman sağlam duracağız, dünyanın neresinde olursa olsun terör eylemi hazırlığında olan IŞİD’le mücadelemiz tüm gücüyle sürecek ve onları bozguna uğratana kadar devam edecek. Birleşik Devletler nerede olursa olsun çıkarlarımızı savunmaya devam edecek. Müttefik ve ortaklarımızla birlikte radikal İslamcı teröristleri tamamen bozguna uğratmak için çalışmayı sürdüreceğiz.” (HABER MERKEZİ) 

Editör: Haber Merkezi