ANKARA – İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, insan hakları ve demokrasinin gelişmesi için ortak mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Uluslararası İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilişinin 73’üncü yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenledi. 

Resepsiyona bir çok kitle örgütü temsilcisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Mithat Sancar ve büyükelçilerin yetkilileri katıldı. 

Resepsiyonda konuşan İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, bugünün bir mücadele günü olduğunu altını çizdi. Türkdoğan, şöyle konuştu: “Bugün bizim için bir mücadele günü. Bu ülkenin insan hakları ve demokrasiye dayalı bir rejime kavuşması için insanları savunucularının mücadelesi devam ediyor. Kötüleşen insan hakları ve demokrasinin düzelmesi, ortak mücadeleden geçiyor. Bu kürsüden bir mücadele çağrısı yapmak istiyorum. Biz mücadele etmeliyiz ve sadece toplumsal mücadele içinde bulunan kitle örgütleri değil aynı zamanda siyasi partilerle birlikte yapmalıyız. Kürt sorunun çözülmesi, Alevilerin eşit yurttaşlık taleplerinin yerine getirilmesi, toplumsal cinsiyet temelinde bir sistem kurulması, ifade özgürlüğünün sağlanması, eşitlik ve adalet için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi

Resepsiyon, yapımcılığını Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV), yönetmenliğini Yusuf Kenan Beysülen’in yaptığı “İnsanlığa Gönderilmiş Mektuplar” adlı belgesel-film gösterimiyle devam etti. Film, Cumartesi Anneleri ile sembolleşen kayıp yakınlarının, vicdani retçilerin, LGBTİ+ bireylerin ve insan hakları aktivistlerinin de aralarında bulunduğu 12 kişinin hikayesine odaklanıyor ve Türkiye'deki insan hakları hareketinin geçmişi ve bugününü ele alıyor. (Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi