ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle 127 kişinin daha hayatını kaybettiğini, vaka sayısının 86 bin 306'ya yükseldiğini açıkladı. Türkiye böylece yüksek vaka sayısıyla, salgının ilk görüldüğü Çin'i geçti.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin bugünkü verileri açıkladı. Koca, son 24 saatte 127 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 3 bin 977 kişiye daha tanı konulduğunu duyurdu. Böylece Türkiye'de salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 17'ye, vaka sayısı 86 bin 306'ya yükseldi.


Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Tedbirlere gösterdiğimiz özen meyvelerini veriyor. Biz günlük test imkanlarını artırırken, sorumlu davranışlarınız da yeni vaka sayılarını azaltacak. Sağlık ordumuza ve sağlık sistemimizin gücüne güvenin. Tedbiri elden bırakmayın."


ÇİN'İ GEÇTİ


Dünyadaki salgın verilerinin derlendiği "worldometers" internet sitesi, son verilerle birlikte Türkiye'nin yüksek vaka sayısıyla dünya ülkeleri arasında 7'inci sıraya yükseldiğini güncelledi. Sitedeki tabloya göre Türkiye, salgının ilk görüldüğü ülke olan ve vaka sayısı 82 bin 735 olan Çin'i de gerisinde bıraktı.

(MA)
Editör: Haber Merkezi