Çok sayıda gazeteci bir araya gelerek tutuklu meslektaşları için ‘Haberin Var Mı?’ inisiyatifini oluşturdu. İnisiyatif, tutuklu gazeteciler için #HaberinVarMı etiketiyle sosyal medya kampanyası başlattı

Libya’da yaşamını yitiren askerlerin haberlerini yaptıkları için gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yazı İşleri Sorumlusu Aydın Keser, OdaTV yöneticilerinden Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve muhabir Hülya Kılıç ile Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel tutuklandı. Ondan kısa süre önce de Yakındoğu haber sitesinden Alptekin Dursunoğlu ve Rudaw’dan Rawin Sterk sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklandı.





Gazeteciler inisiyatif kurdu









Gazeteci tutuklanmalarına tepki gösteren ve halkın haber alma hakkını savunan gazeteciler, son yaşananlar üzerine cezaevlerindeki gazetecileri unutturmamak için bir araya geldi. Bir araya gelen gazeteciler ‘Haberin Var Mı’ adlı bir inisiyatif kurdu.

Kampanya başlatıldı

İnisiyatif, Twitter’dan #HaberinVarMı kampanyası başlatarak destek çağrısı yaptı.









Haberin Var Mı?@HVMinisiyatifi








Çalıştıkları kurumlara veya politik tutumlarına bakmaksızın, cezaevindeki tüm gazeteciler için o demir kapıları hep beraber kıracağız!






Resmi Twitter'da görüntüle










95 kişi bunun hakkında konuşuyor















İnisiyatifin paylaştığı bir dakikalık videoda şu mesajlar verildi:

Haberin var mı?

Oda Tv’den Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Barış Pehlivan, Yeni Yaşam’dan Mehmet Ferhat Çelik, Aydın Keser, Yeniçağ’dan Murat Ağırel, Yakındoğu haber sitesinden Alptekin Dursunoğlu, Rudaw medyadan Rawin Sterk tutuklandı.

Haberin var mı?

Cezaevlerindeki onlarca gazeteciye 8 gazeteci daha katıldı.

Demir kapı, kör pencere… Gazetecilerin üzerine kapandı yine.

Haberin var mı?

Çalıştıkları kurumlara veya politik tutumlarına bakmaksızın, cezaevindeki tüm gazeteciler için o demir kapıları hep beraber kıracağız! Unutmayın, gazetecileri tutuklamakla gerçeklerin halka ulaşmasına engel olamazsınız.

Sadakatimiz sadece gerçeğe ve temeli o gerçeği halka ulaştırmak olan mesleğimizdedir. Kimseye biat etmeyeceğiz, susmayacağız. Halkın gerçekleri öğrenme hakkı için gazetecilik yapmaya devam edeceğiz.
Haberin var mı? Memleketin dağlarına yine bahar gelecek!”

HABER MERKEZİ
Editör: Haber Merkezi