DİYARBAKIR - Şengal’de bir hastanenin bombalanmasına ilişkin konuşan HDP’li Feleknas Uca, yapılan saldırıya sessiz kalmanın katliamı onaylamak anlamına geldiğini söyledi.

JINNEWS'in haberine göre; Dün Türkiye’ye ait savaş uçaklarının Şengal merkezde bulunan Eski Çarşı yakınlarına dönük hava saldırısında 2 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı. Bugün ise saat 13.15 sıralarında Şengal’de hastane bombalanırken yardıma giden siviller de hedef alınarak iki defa saldırıya uğradı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Feleknas Uca, herkesin Şengal’e sahip çıkması gerektiği çağrısında bulundu.

‘Başka yerde yaşansaydı dünya ayağa kalkardı’

Şengal’e yönelik saldırının ilk olmadığını söyleyen Feleknas, Türkiye’nin dünden bu yana saldırılarını sürdürdüğünü kaydetti. Feleknas, hastanenin bombalanmasına ise şu sözlerle tepki gösterdi: “Bu saldırı ile tüm kinini dışarı atıyor. Uluslararası kurumların da bunu kabul etmemesi gerekir. Başka bir yerde bu saldırı olsaydı eminim tüm dünya ayaklanırdı. DAİŞ nasıl ki tüm dünyanın gözü önünde Şengal’de katliam yaptıysa bugün bu saldırı da tüm dünyanın gözü önünde yapılıyor. Avrupa ülkelerinin sessizliği bu katliamı onaylamak anlamına geliyor.”

Saldırının dün Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’nin Şengal’i ziyaret etmesinden önce gerçekleştiğini hatırlatan Feleknas, bugün de hastanenin hedef alındığını yineledi. 

'Şengal yalnız ve sahipsiz değil'

Feleknas, herkesin Şengal’e sahip çıkması gerektiği üzerinde durarak, “Şengal yalnız ve sahipsiz değildir. Şengal katliamdan sonra yılmadan özerkliğini istedi. Bugün özerkliğini istiyor diye saldırılıyor” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi