İSTANBUL - Birikmiş ücretleri ve tazminatları verilmemesi halinde greve gideceklerini belirten Vero Maden işçilerinden Bülent Berber, "Mağduriyetimiz giderilene kadar orada bekleyeceğiz” dedi. 

Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Şahin köyünde bulunan Vero Madencilik İşletme ve Pazarlama A.Ş.'nin maden ocağında çalışanlara, 6 aydır ücretleri ve tazminatları verilmiyor. İşçiler, geçtiğimiz günlerde Vero Maden önünde açıklama yaparak, taleplerinin karşılanması için işverene 2 Aralık'a kadar süre verdi. İşçiler, talepleri karşılanmaması halinde yarın çalıştıkları Vero Maden önünde çadır kurarak, grev başlatacak.

4 KİRASI BİRİKTİ

Ücretini alamayan işçilerden Bülent Berber, emeklerinin karşılığını alamadıklarını ve bunu istedikleri için ücretsiz izne çıkarıldıklarını aktardı. Berber, ücretini alamadığı için işi bırakmak zorunda kaldığını ve başka bir işte çalışmaya başladığını belirtti. Berber, “Şuan 4 kiram birikti, para olmadığından dolayı kiramı veremiyorum. Paramı istemek için birkaç kere işverenin yanına gittim. İşveren, ‘Para yok canımı mı alacaksınız’ dedi. Milleti kandırıyorlar. Birkaç arkadaşımızı aramışlar ve ‘Cuma günü paranız yatacak, işe başlayacağız’ demişler. Yanına gittiğimizde ‘Maaşımız yattı mı?’ diye sorduklarında ise, ‘yok’ diyorlar. Sürekli kandırıyorlar insanları” diye kaydetti. 

YÜZLERCE İŞÇİ MAĞDUR

Yüzlerce işçinin madende çalıştığını ve ücretlerini alamadıkları için mağdur olduklarını belirten Berber, geçinememekten dert yandı. Berber, şunları söyledi: “2 tane çocuğum var. Para olmadığı zaman bakkaldan veresiye alıyorum. Borcum çok birikti. Benimle çalışan arkadaşlarım da çok mağdur. Bir arkadaşım 6 aydır ev kirasını ödeyemediği için evden atıldı." Bağımsız Maden İş Sendikası'nın kendileri için mücadele verdiğini aktaran Berber, “Eğer maaşlarımız yarın verilmezse, maden önünde çadır kurup greve gideceğiz. Paralarımız ve mağduriyetimiz giderilene kadar orada bekleyeceğiz” uyarısında bulundu. 

MA / Doğan Kaynak

Editör: Haber Merkezi