İSTANBUL-Talepleri için eylem başlatan üçüncü havalimanı işçilerinden gözaltına alınan İnşaat İş yöneticileri Yunus Özgür, Deniz Gider ve adı öğrenilemeyen bir işçi daha açlık grevine başlayacak. 






İnşaat İş Sendikası’ndan Medyablok’a yapılan açıklamada, “Arkadaşlarımız insan talepleri karşılanmadığı için bugün açlık grevine başlıyor. Avukatları ile görüştürülmüyorlar ve nerede tutulduklarına dair bugüne kadar bilgi alamadık. Bugün bir inşaat işçisi serbest bırakıldıktan sonra bize ulaştı ve yöneticilerimizin Arnavutköy İlçe Jandarma’da tutulduğunu aktardı. Arkadaşlarımızın hayatlarından endişeliyiz” ifadelerine yer verildi.

‘GÖZALTINDAKİ İŞÇİ SAYISINI BİLMİYORUZ…’

Gözaltında tutulan diğer işçilere ilişkin de bilgi aktaran sendika yöneticisi, “Gözaltında tutulan işçi sayısını bilmiyoruz. Çünkü şantiye girişinde de gözaltına alınan arkadaşlarımız oluyor’” diye konuştu. Gözaltında tutulan işçilerin ailelerine ise bilgi verilmediğini kaydeden sendika yöneticisi, jandarmaya giden ailelere işçilerin gözaltında olmadığı söylendiğini fakat sonradan gözaltında çıktığını aktardı.
İnşaat- İş'in sosyal medya hesabından paylaşılan mesaj şu şekilde:










İnşaat-İş Sendikası@insaatsendika








Arnavutköy İlçe Jandarma'dan serbest bırakılan işçi arkadaşlarımızın aktardığına göre, sendika yöneticilerimizden Yunus Özgür ve Deniz Gider orada işçilerden ayrı tutuluyormuş ve üç gündür insani talepleri karşılanmadığı için açlık grevine başlıyorlarmış!














İnşaat-İş Sendikası@insaatsendika





Türkiye İşçi Partisi'nden Yusuf Yılmaz'ın da sendika yöneticilerimizle beraber açlık grevine girdiğini öğrendik. Yunus Özgür, Deniz Gider ve Yusuf Yılmaz insani hakları için açlık grevindeler. @tipgeliyor



















İNŞAAT-İŞ  YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

İnşaat İşçileri Sendikası, yazılı açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı:

Basına ve kamuoyuna;

Gözaltına alındıkları 14 Eylül Cuma gününden beri sendika yöneticilerimizin ve işçilerin insani talepleri karşılanmıyor ve anayasal hakları ihlal ediliyor.

Öyle ki, gözaltındaki işçi ve sendikacılar avukatları ile görüştürülmüyor, avukatlara ise gözaltındakiler ilgili hiçbir bilgi verilmiyor. Karakol karakol gezerek yakınlarından haber almaya çalışan aileler de kocalarının, oğullarının, akrabalarının nerede olduğuna dair net bir bilgiye ulaşamıyorlar. Gözaltındaki işçilerin isim listelerine de yine aynı şekilde ulaşılamıyor.

3. Havaalanı Şantiyesi Direnişi’ni kırmak için, binlerce işçiyi ve onların temsilcisi sendikacıları gerek şantiyede gerekse gözaltında insanlık dışı uygulamalarla karşı karşıya bırakarak yılgınlık ve korku ortamı yaratmak isteyen burjuvaziye ve onun devletine pabuç bırakmayacağız!

Bu irade ve kararlılığı vurgulamak için, sendika yöneticilerimiz Yunus Özgür ve Deniz Gider ile Türkiye İşçi Partisi’nden Yusuf Yılmaz’ın gözaltındaki işçi ve sendikacıların haklarının ihlali durduruluncaya kadar açlık grevine başladığını kamuoyuna ilan ediyoruz.

Bizi yıldırmayacak, teslim alamayacaksınız!

Kavga, sokak, direniş, yaşasın İnşaat-İş!


Editör: Haber Merkezi