URFA - Urfa Barosu Yönetim Kurulu, bünyesinde faaliyet gösteren İnsan Hakları Komisyonu'nu lağvetti.  

Urfa Barosu, bünyesinde yer alan 23 komisyondan biri olan 81 üyeli İnsan Hakları Komisyonu'nu lağvetti. Baro Yönetim Kurulu, yaklaşık 8 ay önce komisyon üyeleri tarafından seçilen Komisyon Başkanı Mehmet Ali Aslan, komisyon başkan yardımcısı ve sekreteri herhangi bir bilgilendirme yapmadan bu sabah görevden aldı.  

KURUL: UYUŞMADIK

Karara ilişkin ulaştığımı Baro Yönetim Kurulu, “Hepsi bizim meslektaşımız ve arkadaşımız. Birlikte hukuk mücadelesi yürütmeye devam edeceğiz. Olumsuz bir gerekçe yok, sadece bölgede hak ihlalleri fazla oluyor, daha iyi takip etmek için bu karar alındı. Prensip olarak uyuşmadı, koordinasyonda sıkıntılar vardı. Daha verimli olması için böyle bir karar alındı” dedi. 

BAŞKAN ASLAN: HUKUKİ DEĞİL  

Görevden alınan Komisyon Başkanı Mehmet Ali Aslan ise, “Baro yönetiminin bu şekilde komisyonu lağvedip bizi görevden alması gibi bir hakkı yok. Bizi komisyonda bulunan avukat arkadaşlarımız seçti. Bir görevden alınma olacaksa arkadaşlarımız bizi görevden alır. Bizi yönetim kurulu atamadı, bizi bu şekilde görevden almalarının hukuki bir dayanağı yok. Bununla ilgili yönetim kurulu hakkında görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle hukuki başvuruları yapacağım. Bizim görevden alınmamıza karşı hiçbir gerekçe sunmuyorlar. İnsan Hakları Komisyonu ilde yaşanan hak ihalelerine aktif şekilde müdahil olurken, böyle bir karara anlam verilememiştir” ifadelerini kullandı. 

( Kaynak: MA)

Editör: Haber Merkezi