URFA - ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; "Değişim ve özgürlük için sen de ayağa kalk” kampanyasının Urfa startını veren TJA, “Barışı inşa etme kapsamında 3'üncü yol stratejisini esas alacağız. Bu stratejinin öncü gücü kadındır” dedi.

Özgür Kadın Hareketi'nin (TJA) kadın katliamları, kültürel soykırım, çocuk istismarı ve doğa katliamlarına karşı başlattığı “Değişim ve özgürlük için sen de ayağa kalk” başlıklı 5 aylık eylem planının Urfa startı yapılan açıklamayla verildi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa il binasındaki açıklamaya,  Milletvekili Ayşe Sürücü, partinin Kadın Meclisi üyeleri, Barış Anneleri ve çok sayıda kadın yöresel kıyafetleriyle katıldı.


‘TOPYEKUN MÜCADELE’ 


HDP’li vekil Sürücü, “Rojava Devrimi'nden aldığımız feyz ve dünya kadın hareketinden devraldığımız miras ile ortak mücadele hattında buluşan biz kadınlar, kapitalist modernitenin dayattığı kadınlık rollerinin karşısında durmak ve kadını yeniden kendi özüne kavuşmasını sağlamak, bu anlamda bizi biz yapan dilimiz, inancımız, kültürümüz ve rengimiz ile çok önemli kazanımlar elde ettik. Elde ettiğimiz kazanımlar, aynı zamanda tahayyül ettiğimiz yaşamın ta kendisidir. İşte tam da bunun için yaşamımıza ve kazanımlarımıza gerçekleştirilen her tür saldırıyı, ‘Demokratik Ekolojik Kadın Özgürlükçü’ paradigmamıza olan saldırı olarak görüyor, bunun karşısında topyekûn bir mücadele halinde olacağımızı belirtiyoruz” dedi.


'3’ÜNCÜ YOLUN ÖNCÜ GÜCÜ KADINLARDIR’ 


Erkek egemen sistemin, kadını yaşamın her alanında erkeğin kölesi haline getirdiğine değinen Sürücü, “Bizler yeni bir yaşamın inşasının mümkün olduğuna olan inancımızla değişim ve dönüşümü bu kampanyada esas alacağız. Şimdiye kadar erkek egemen anlayışı karşısında yürüttüğümüz mücadeleyi, bu kampanya kapsamında daha aktif bir şekilde sürdüreceğiz” diye konuştu.


"Bu hukuksuzluğu Sayın Öcalan şahsında bütün topluma dayatılmak istenen tecritten biliyoruz” diyen Sürücü, şöyle devam etti: “Nitekim bizlere dayatılan hukuksuzlukların tamamı, kaynağını tecritten almaktadır. Elbette ki bu hukuksuzluk sadece bizleri değil, toplumun bütün katmanlarını içine almış bulunmaktadır. İşte tam da bu yüzden bu kampanyada bizlere yöneltilen bütün hukuksuzluklara karşı sessiz kalmayacağımızı, sokakta, işte, mecliste, mahallelerde barışı inşa etme kapsamında 3'üncü yol stratejisini esas alacağız. Bu stratejinin öncü gücü kadındır.”


Açıklama, slogan ve alkışlarla son buldu. (MA )
Editör: Haber Merkezi