DİYARBAKIR- ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: HDP Diyarbakır İl Eşbakanı Hülya Alökmen Uyanık, Kovid-19 salgınına dair sosyal izolasyon konusunda "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkıntı var" diyen İçişleri Bakanı Soylu’ya, il binası önünde polis eşliğinde bekletilen aileleri göstererek yanıt verdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün katıldığı bir Tv programında Koronavirüsü salgınına ilişkin kendisine yöneltilen 'Türkiye sosyal izolasyona uyuyor mu?' sorusuna "Ters bir şey söyleyeceğim belki ama... Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkıntı var. Ankara, İstanbul, İzmir'de şehir çekilmiş durumda" diye yanıt verdi. Bu sözleri sarf eden Soylu’ya yanıt HDP Diyarbakır İl Eşbakanı Hülya Alökmen Uyanık’tan geldi.


Alökmen, Twitter hesabından “#EvdeKal” etiketi ile şu paylaşımda bulundu:


“İçişleri Bakanlığı sosyal izolasyona Güneydoğudaki vatandaşların uymadığını söylüyor. Bahsettiği vatandaşlara HDP İl binamızın önündeki Aileler ve polisler de  dahil mi acaba???”


VALİLİĞE BAŞVURU YAPILMIŞTI


HDP Diyarbakır İl Örgütü, çocukları dağa kaçırıldığı iddiasıyla 200 gündür parti binaları önünde bekletilen ailelerin koronavirüs salgını nedeniyle evlerine gönderilmesi için geçtiğimiz günlerde Valiliğe başvuruda bulunmuştu.


Yapılan başvuruda Türkiye’de giderek yayılan salgın nedeniyle İçişleri ve Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirlere dikkat çekilerek, “Mevcut durumda çadırda kalan insanlarımızın durumu kendileri ve toplum sağlığı bakımından çok büyük risk oluşturmaktadırlar. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde istenmeyen sonuçların ortaya çıkması durumunda tüm kamu görevlilerin, başta insani vicdani olmak üzere idari ve hukuki sorumlulukları doğacaktır. Bu nedenle valiliğiniz tarafından parti binamızın önünde çadırda bulunan kişilerin evlerine gönderilmesi için gereğinin yapılmasını talep etmekteyiz” denilmişti.

(MA)

Editör: Haber Merkezi