Hamdiye Çiftçi Öksüz kimdir?

Hamdiye Çiftçi Öksüz 1986 Hakkari’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Hakkari’de tamamladı. Hakkari Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Hakkari Üniversitesi Bahçe Tarım Bölümlerini bitirdi.

17 yaşında makale yazmaya başlayan Çiftçi Hakkari’de birçok yerel basında köşe yazarlığı ve muhabirlik yaptıktan sonra Özgür Basında uzun yıllar çalıştı. KCK adı altında gözaltına alınıp tutuklandı. 2 yıl cezaevinde kalan Hamdiye Çiftçi Öksüz, 10 Nisan 2012 tarihinde tahliye oldu. Birçok yerel ve ulusal yayında makaleleri ve değerlendirmeleri yayınlanan Hamdiye Çiftçi Öksüz’ün ‘Kadın ve Zindan’ adında kitabı bulunuyor. Şiir kitabı yanı sıra çok sayıda Kürtçe hikayeyi kaleme alan Çiftçi, Kürt Yazarlar Derneği Van Bölge Temsilciliği yapmakta. Kürt dili ve çocuk gelişimi üzerine panel ve semineler verdi.

Çiftçi, 2 yıl Milli Eğitimde öğretmenlik yaptıktan sonra Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Perperok Kürtçe Kreşinde uzun yıllar Kürtçe eğitim vererek öğretmenlik yaptı. Çiftçi, evli ve bir çocuk annesi.

Editör: Haber Merkezi