VAN- Bölge kentlerinde iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle binlerce köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. 

Bölge kentlerinde iki gündür etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Binlerce köy ve mahalle yolunun kapandığı bölgenin neredeyse tüm kentlerinde okullar tatil edildi. Kar yağışının halen devam ettiği Serhat Bölgesi’nde son 5 yılın en soğuk kışı yaşanıyor. 

VAN: YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI 

Van'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray'da 74, Başkale'de 142, Çaldıran’da 99, Çatak'ta 115, Edremit’te 4, Erciş’te 135, Gevaş’ta 49, Gürpınar’da 161, İpekyolu’nda 41, Muradiye’de  56, Özalp’te 40, Saray’da 20 ve Tuşba ilçesinde ise 82 olmak üzere toplam bin 18 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. 

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ 

Kar yağışının etkili olduğu kentte uçak seferleri de olumsuz etkilendi. İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana’ya planlanan uçuşların çoğu iptal edildi.  Kar yağışı nedeniyle Van merkez ve tüm ilçelerinde eğitime ara verildi. İlçeler ve kent merkezi arasında da ulaşım zorlukla sağlanıyor. Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağını belirterek, yurttaşların çığ ve don olayına karşı dikkatli olmaları yönünde uyarı yaptı. 

KARS: 108 KÖYE ULAŞILAMIYOR 

Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 15, Akyaka’da 2, Arpaçay’da 8, Digor’da 18, Kağızman’da 15, Sarıkamış’ta 19, Selim’de 22 ve Susuz’da 9 olmak üzere toplam 108 köyün Kars ile bağlantısı kesildi. Ekipler, yolların açılması için birçok noktada çalışma yürütüyor. Yine dün kar yağışı nedeniyle okullara verilen ara bir gün daha uzatıldı. 

HAKKARİ

Eğitim öğretime bir gün ara verilen Hakkâri’de de son yılların en fazla kar yağışı yaşandı. Neredeyse tüm köy yollarının kapandığı kentte, kısa bir süre önce cezaevinden tahliye edilen HDP eski Milletvekili Abdullah Zeydan’ın ilçe ziyaretleri ise kar nedeniyle iptal edildi. 

ARDAHAN: DÜKKANLAR AÇILMADI 

Ardahan’da kar ve soğuk hava hayatı adeta durma noktasına getirdi. Gece hava sıcaklığının eksi 20’lere düştüğü kentte, ilçelere de ulaşım sağlanamıyor. Tüm yerleşim yerlerinin yolu kar nedeniyle kapanırken, birçok yurttaş ise iş yerlerini açamadı. 

BİTLİS: YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI 

Bitlis'te etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle birçok ilçe yolu ulaşıma kapatıldı. Kent merkezi ve tüm ilçelerde okullar tatil edilirken, Baykan-Bitlis karayolu kamyon-tır ve çekici trafiğine, Güroymak-Tatvan karayolu, Hizan-Tatvan karayolu ve Tatvan-Van karayolu yoğun kar ve görüş mesafesi düşmesi sebebiyle her türlü araç trafiğine kapatıldı. 

MUŞ: ULAŞIM SAĞLANAMIYOR 

Kenti etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle merkezde 96, Varto'da 80, Malazgirt'te 74, Bulanık'ta 55, Korkut'ta 30 ve Hasköy'de 17 köy yolu olmak üzere toplam 352 yerleşim birimiyle ulaşım tamamen kesildi. Yine kentteki okullar da tatil edildi. 

AĞRI: KAR KALINLIĞI 50 CM 

Ağrı'da etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok köyde evler adeta kar altında kaldı. Kar kalınlığının yer yer 50 santimetreye ulaştığı kentte 191 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışmalar sürerken, birçok ilçede ise okullar tatil edildi. 

ERZURUM

Erzurum ve ilçelerinde de kar yağışı iki gündür aralıksız bir şekilde devam ediyor. Yakutiye, Palandöken ve Aziziye`de okullar bir gün tatil edilirken, birçok mahalle ve ilçeye ise ulaşım sağlanamıyor. 

IĞDIR: 44 KÖY YOLU KAPANDI 

Iğdır'da yoğun kar yağışı nedeniyle Tuzluca ilçesi ve merkeze bağlı 8 köyde eğitime 1 gün ara verilirken, 44 köy yolu ise ulaşıma kapandı.

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi