VAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ-Van’da Ah Tamara Kadın Platformu öncülüğünde kutlanacak olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri yapılan basın toplantısı ve halaylarla başladı.

Ah Tamara Kadın Platformu tarafından KESK Şube binasında düzenlenen basın toplantısına HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, HDP PM Üyesi Zelal Yerlikaya ile TJA, KESK, DİSK, TMOB, ÖHP, DBP, HAKPAR, TTB, KAMER, JİNELOJİ, İHD temsilcileri ile Barış Anneleri katıldı.

 

 

Basın açıklaması Türkçe ve Kürtçe okundu. Kürtçe açıklamayı okuyan HDP Van İl Yöneticisi Hatice Kiye, Türkçe açıklamayı ise DBP Van İl Yöneticisi Sevda Aydın okudu.

Bu yıl ‘Dengê Jinê denge Jiyaneye’ şiarıyla kutlanacak etkinlikleri değinen HDP Van İl Yöneticisi Hatice Kiye, ‘ Ah Tamara Kadın Platformunun Binbi renkten kadınları olarak ölüme savaşa, tecavüze, tacize, istismara, inkara ve her türlü haksızlığa karşı sesimizi yükseltmek, emeğimize sahip çıkmak, yaşamak ve yaşatmak ve hayır bizimde söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var demek için buluşmaya ve renklerimize renk katmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Ardından söz alan DBP Van İl Yöneticisi Sevda Aydın ‘Vardık, Varız, Var olacağız’ ile alanlarda olacaklarını söyledi. Aydın, 8 Mart etkinlik tarihlerini şöyle açıkladı :

2 Mart-Saat 13.00 : PTT’de tutuklu Kadınlara Kart gönderilecek… Merkez Postanesi önünde toplanılacak

3 Mart-Saat 13.00 : KESK’te Kadın Resim Sergisi

4 Mart-Saat 11.00 : İskele’ye bisiklet turu ve Mor Balon Uçurma (Karayolları kavşağından başlayıp iskelede bitecek)

5 Mart-Saat 13.00 : Tekstil ve Doğumevi Ziyareti

6 Mart-Saat 13.00 : Tiyatro Mencelde Bernarda Alba’nın Evi oyunu (Perihan AVM)

7 Mart-Saat 12.00 : Cumhuriyet Caddesi-Beşyol Mevkii Erbane Eşliğinde Karanfil dağıtımı

8 Mart- Saat 11.00 : Kadın Mitingi (Musa Anter Parkı)

Basın açıklaması, Jin, Jiyan, Azadi sloganları ve halaylar son buldu.

 
Editör: Haber Merkezi