VAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Van’da Aziz Nesin'in, 'Yaşar Ne Yaşar, Ne Yaşamaz' romanını andıran bir olay yaşanıyor. 70 yaşındaki Kadriye Gerçek 30 Haziran 2020’de kalp krizi geçirdi. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan Gerçek, 2 ay boyunca yoğun bakım ünitesinde kaldı, 25 Ağustos 2020 tarihinde ise hastaneden taburcu edildi.



 

Gerçek’in taburcu edilmesinin ardından oğlu eczaneye giderek ilaç almak istedi ancak sistemde annesinin ölü görünmesi nedeniyle ilaçlarını alamadı. Aldığı cevapla şok olan oğlu annesi ile Van Nüfus Müdürlüğü’ne giderek nüfus kaydını inceledi. Annesinin orada da ölü görünmesi üzerine Avukat Rojhat Levent Özgökçe’ye başvurdu. Avukat Özgökçe yaptığı araştırmada Ağustos ayında hastaneden taburcu olan Gerçek’in hastane yönetimi tarafından ‘ölü’ olarak kayıtlara geçtiğini gördü.



KAĞIT ÜSTÜNDE BİR CİNAYET İŞLENMİŞ

Büyük bir mağduriyet yaşayan, daha önce aldığı yaşlılık maaşını dahi alamayan ve devlet nezdinde artık 'ölü' olan Gerçek’in avukatı Rojhat Levent Özgökçe, "70 yaşındaki Kadriye Gerçek’i hastanede iki ay boyunca aynı şekilde yatırdıkları için vücudunda çeşitli çürükler meydana gelmiş. Taburcu olduktan sonra ilaç almak için eczaneye gittiklerinde Kadriye Gerçek’in resmi olarak ölü olduğunu fark ediyorlar ve biz de nüfustan kaydını aldık. Orada da ölü olarak kaydedildiğini gördük. Hastane bütün kurumlara öldüğünü bildirmiş. Yaşlılık maaşı bile alamıyor.

Mağdur Gerçek için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Van İl Sağlık Müdürlüğüne bu konuda gereken bilgileri verdik. Şimdi müvekkilimizin yaşadığını ispat etmeye çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığına şikayette bulunduk. En nihayetinde yaşadığını ispat edeceğiz. Sorumluların da açığa çıkarılmasını talep ediyoruz. Davanın takipçisi olacağız. Kadriye Gerçek yaşıyor ama devlet nezdinde ölüdür. Resmi evrak üzerinde bir cinayet söz konusu" diye konuştu.

Yaşadığı halde ölü gösterildiğini söyleyen mağdur Kadriye Gerçek ise, şu an ilaç alamadığını belirterek, "Devlet öldüğümü iddia ediyor, ben ise yaşıyorum. Mahkemede yaşadığımı ispat edeceğiz" dedi.

https://youtu.be/BZEKbmrNBDA

 
Editör: Haber Merkezi