VAN - Van’da bugün düzenlenecek Barış Mitingi saat 15.00’te başlayacak. Hazırlıkları tamamlanan mitinge katılmak isteyenler çevre kentlerden otobüslerle yola çıktı.  

Van bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenecek mitinge sahne olacak. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından organize edilip, kentteki sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği miting Musa Anter Parkı’nda yapılacak. Saat 15.00’te başlayacak mitingin hazırlıklarına günler öncesinden başlandı.

Bugün on binlerce insanın buluşması beklenen Musa Anter Parkı süslenip, “Toplumsal barış için tecride dur de”, “Savaş’a karşı barış” ve “Barış yaşatır” yazılı pankartlar asıldı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile BDP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın katılacağı mitinge çevre kentlerden yoğun ilgi var. Kentin ilçelerinin yanı sıra Ardahan, Kars, Erzurum, Iğdır, Ağrı, Bitlis, Muş ve Hakkari yaşayıp, mitinge katılmak isteyenler sabah saatlerinden itibaren özel araçları ve otobüslerle Van’a doğru yola çıktı.  

HALK ‘TECRİDE DUR’ DİYECEK

HDP Van İl Yönetici Tuncer Sağınç, günlerdir sürdürdükleri hazırlıklar sırasında anons araçlarıyla tüm mahalleri, sokakları dolaşıp bildiri dağıtarak halkı miting hakkında bilgilendirdiklerini dile getirdi. Bu çalışmalar sırasında halkın büyük bir ilgisiyle karşılaştıklarını söyleyen Sağınç, “Bu 1 Eylül mitingini öncekilerden farklı kılan şey hem halkın büyük ilgisi hem de acil barış talebidir. Kalıcı bir barışa ihtiyacımızın olduğunu düşünüyoruz. Tecride karşı barış, doğa katliamına karşı barış, kadın katliamlarına karşı barış ve en önemlisi toplumsal barış için tecride ‘dur’ diyeceğiz. Tüm halkımızı barış talebin etrafında kenetlenerek mitinge güçlü bir şekilde katılımını bekliyoruz” dedi. ( MA)

Editör: Haber Merkezi