ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ/VAN- Van'dan Diyarbakır’a yürümeye başlayan HDP üye ve yöneticilerine polis saldırdı. Gaz ve plastik mermilerle 2 kişi yaralandı.






Van’da Leyla Güven yürüyüşüne saldırı: 2 yaralı






foto:MA

"100'üncü Gününde Leyla'ya, Tecridi Kırmaya" sloganıyla Van’dan Diyarbakır’a yürümeye başlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili ve belediye eş başkanları, il binasının bahçesinde polisin müdahalesiyle karşılaştı.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre sabah saatlerinden itibaren polis ablukasına alınan il binasında biraraya gelen ve aralarında milletvekilleri Sait Dede, Saliha Aydeniz, Murat Sarısaç, Bedia Özgökçe Ertan, Muazzez Orhan ile belediye eş başkan adaylarının da bulunduğu çok sayıda kişi il binasından çıkarak yürümeye başladı.

Binanın bahçesinden çıkmaya çalışan grubun önünü kalkanlarla kesen polis, Van Valiliği’nin “yasak” kararını gerekçe göstererek yürüyüşe izin vermedi.

İKİ KİŞİ YARALANDI


Fotoğraf: MA


Kısa süreli tartışma ardından grubun bahçeden çıkma ısrarına karşı polis TOMA’dan tazyikli su sıktı. Bahçe içine gaz bombaları atan polis plastik mermiler de kullandı. Atılan plastik mermilerden dolayı Servet Aktaş başından, Halit Karalar ise sırtından yaralandı.

POLİS "HADİ YÜRÜYÜŞ YAPIN BAKALIM, GÖRELİM" DİYE TEHDİT ETMİŞTİ


Fotoğraf: MA


Mezopotamya Ajansı, Hakkari'den yola çıkan HDP milletvekilleri Sait Dede ve Saliha Aydeniz'in gece saatlerinde ulaştıkları Van'da polisler tarafından durdurulduğunu aktarmıştı.

“Yürüyüş yapılacak” gerekçesiyle vekillerin önünü kesen polis “Hadi yürüyüş yapın bakalım, görelim” demişti. Bunun üzerine Sarısaç, polise tepki göstererek, “Haddinizi bilin. Biz eylem yapmak için sizden izin almayacağız. Önlüklerimizi giyip eylemimizi de yapacağız. Süleyman Soylu’ya da söyleyin adamlığını herkese göstereceğiz” demişti.

HDP milletvekillerinin, açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı Leyla Güven'e destek amacıyla Taksim Meydanı’ndan Galatasaray’a yapmak istediği yürüyüş İstiklal Caddesi girişini kapatan polisler tarafından engellenmişti.


Editör: Haber Merkezi