VAN - Star Kadın Derneği ile Van Şoförler Odası, kadına yönelik şiddete karşı "Şiddeti Frenliyoruz" projesini hayata geçirdi.  

Star Kadın Derneği ile Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, toplu taşıma, durak, taksi, minibüs ve otobüslerde kadına yönelik şiddetin önüne geçmek amacıyla "Şiddeti Frenliyoruz" adlı protokole imza attı. Protokol kapsamında, kentte odaya bağlı şoförlere eğitim verilerek, diğer alanlarda bilgilendirme çalışması yapılacak.  

EĞİTİM PROGRAMI

Protokole ilişkin bilgi veren Star Kadın Derneği'nden Meryem Aslan, ilk olarak 5 durak ve 50 şoför ile projeyi hayata geçirdiklerini aktardı. Kadınların en çok şiddete maruz kaldığı yerlerden birisinin duraklar olduğunu kaydeden Aslan, şoförler için eğitim programları düzenleyerek, kimi anket çalışması yürüteceklerini ifade etti. Yapılan eğitimler sonrasında şoförlere sertifika verileceğini söyleyen Aslan, önümüzdeki günlerde proje kapsamında “Şiddete Sıfır Tolerans” manifestosuna imza atacaklarını paylaştı.  

4 AYRI PARTNER

Söz konusu projenin başında Bursa Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği bulunuyor. Proje kapsamında Van, Trabzon, Edirne ve Mersin'de 4 ayrı kadın derneği proje partneri olarak belirlenerek, protokol imzalandı. 

(MA)

Editör: Haber Merkezi