ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ/VAN - Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HDP’liler için "Sizin bu ülkede yeriniz yok” sözlerine tepki gösteren Vanlılar, "Kim kimi nereye gönderiyor. Bu memleket bizim. Erdoğan istiyorsa kendisi terk etsin" dedi.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın HDP’liler için yaptığı, “Çok seviyorsan Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var, yallah oraya git, Kürdistan'a. Sizin bu ülkede yeriniz yok” sözlerine Vanlılar tepki gösterdi.

 
'BURASI BİZİM ÜLKEMİZ'


"Kim kimi nereye gönderiyor" diyen Vanlı yurttaşlardan Atilla Bilen, böyle bir dilin tehlikeli olduğunu söyledi. Bilen, "Burası bizim ülkemiz ve hiçbir yere gitmiyoruz. Soyağacına bakıldığında biz Erdoğan'dan daha önce bu ülkedeydik. Bu ülkenin asıl sahibi biziz. Erdoğan işine gelmeyen hesaplar yapıyor, hesapları tutmayınca da birilerini dışarıya göndermekle tehdit ediyor. Böyle bir dava, böyle bir dünya yok. Madem HDP'ye oy veren 'terörist' o zaman partiyi kapatsın. Erdoğan 'terörist' dediği insanlarla niye aynı Mecliste oturuyor. Bu söylemleri  iyice köşeye sıkışmışlığa yormak lazım. Bir canlıyı da köşeye sıkıştırırsanız saldırmaya başlar. O da kendi yanlış hesapları yüzünden köşeye sıkışmış, geri tepiyor artık” dedi.


 
'ŞÜKÜR Kİ HIRSIZ DEĞİLİZ'


Yurttaşlardan Abdurrahman Kazar ise, Erdoğan’ın söylemlerine tepki göstererek,  "Bu ülke bizimdir. O değil, biz bu ülke için kanımızı döktük ama Erdoğan hepimize terörist diyor. Ben alnım açık, başım dik bir şekilde oyumu HDP'ye veriyorum. Şükür ki hırsız değiliz" dedi.

 
‘BU SÖYLEME 31 MART'TA CEVAP VERECEĞİZ'

 
Adil Enücür adlı yurttaş ise, Erdoğan’ın söylemine, "Bu memleket bizim istiyorsa Erdoğan kendisi gitsin. Burası bizim ülkemiz ve bu ülkede yaşamaya devam edeceğiz. Allah bize  dil vermiş ve biz de onun mücadelesini yürütüyoruz. HDP de bu mücadelenin parçasıdır. HDP’liler bu halkın bu devletin bireyleridir. Erdoğan'ın bu söylemi yanlıştır. Bu ülkede Kürtler kendi haklarının mücadelesini veriyor ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Erdoğan'a en iyi cevabı 31 Mart'ta vereceğiz. Vicdanı olan herkesin de bu söylemleri görerek ona gereken cevabı vermesi gerekiyor" dedi.

 
'BU ÜLKE SADECE ERDOĞAN'IN DEĞİL'

 
Son olarak konuşan Hacı Özdemir adlı yurttaş ise, bu söylemlerin ırkçılık olduğunu ve ırkçılığın suç olduğunu söyledi. Bu söylemlerin dine de, vicdana da aykırı olduğunu ifade eden Özdemir, “Bu ülke sadece Erdoğan'ın değildir. Bu ülke sadece HDP’lilerin de değil. Bu ülke Türklerin, Kürtlerin, Lazların, Ermenilerin, Çerkezlerin de ülkesidir. Bu ülke herkese yeterken birilerini bu ülkeden kovmak gibi söylemler kullanmak yanlıştır. Biz bu ülke için bedeller verdik" diye konuştu.


MA / Müjdat Can – Fazıl Elçi
Editör: Haber Merkezi